От х:

Днес в x:

Извънредно доставят инсулин в България

Извънредна доставка на инсулин се очаква за България. Това съобщиха от Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) в отговор на запитване от Haskovo.net и eTV.

Повод за запитването ни бе читателски сигнал за липсата на препарата Rizodeg. 70-годишната Янка Петрова, която е с диабет от около 20 години, заяви преди два дни, че от 17 април инсулинът го няма в аптеките не само в Хасково, но и в други градове на страната.

„Притежател на разрешенията за употреба (ПРУ) е Novo Nordisk A/S, Дания. По данни на представителя на ПРУ към настоящия момент внесените за нуждите на българския пазар количества от продукта са достатъчни за задоволяване на нуждите на българските пациенти. Доставените количества са разпределени към търговците на едро с лекарства и съответно в аптечната мрежа в цялата страна. Представителят на ПРУ е съгласувал с ИАЛ извънредна доставка за българския пазар на допълнителни количества от продукта, пренасочени от друга държава-членка, която ще се осъществи в периода април-май 2023 г.“, информираха от Изпълнителната агенция по лекарствата.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини