От х:

Днес в x:

250 лева за бърз паспорт. Преглед на националния печат

„24 Часа": Много "спасибо", малко решения с руснаците

Много дипломация, благодарности и малко решения произтекоха от поредната българо-руска междуправителствена комисия. Руският енергиен министър Сергей Шматко каза, че имало много говорене как с новото българско правителство дошъл етап на охлаждане в двустранните отношения. То нямало основание.
Руснаците дойдоха в София с новина за открито вчера митническо бюро за акцизни стоки на порт Кавказ, което ще отпуши износа на цигари и алкохол с ферибота от Варна. По големите енергийни проекти обаче има някакво развитие. По "Южен поток" България е поискала обстойни обяснения за увеличение на капацитета на тръбата от 31 на 63 млрд. куб. м.\

„Труд": САЩ ни предлагат затворници от Гуантанамо

Президентът на САЩ Барак Обама помоли премиера Бойко Борисов да приеме затворници от Гуантанамо в България. Става въпрос за осъдени за тероризъм. Даниъл Фрийд, специален пратеник на САЩ по закриването на Гуантанамо е изпратил на министър-председателят писмо с молба на щатското правителство.
На извънредно заседание във вторник комисиите по външна политика и отбрана и по вътрешна сигурност и обществен ред ще разгледат искането на САЩ. На заседанието са поканени и вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов и шефът на ДАНС Цветлин Йовчев. Документът от Вашингтон носи дата 7 декември 2009 г. В него се припомня, че на 3 декември Фрийд е бил приет от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов в София. Целта на разговора бил - "да разгледаме нашето сътрудничество по този въпрос".


„Сега": Яне: 6 министри са в конфликт на интереси

Шестима министри от кабинета "Борисов" по закон не могат да са министри. Те са декларирали данни с невярно съдържание и имат несъвместимост с длъжността на министър - това заяви лидерът на РЗС Яне Янев.

Той оповести и имената им - министъра на външните работи Румяна Желева, просветния министър Сергей Игнатов, министъра на културата Вежди Ташидов, министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, еко-министъра Нона Караджова и вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков.

„Новинар": До месец решават делото "Чората"

До месец магистратите от последната съдебна инстанция Върховният касационен съд ще излязат с решение по делото за смъртта на Ангел Димитров-Чората. Чората издъхна по време на полицейска акция „Респект" в Благоевград през 2005 г. За смъртта му благоевградските полицаи получиха общо 82 години затвор от Военно-апелативния съд.
По време на вчерашното съдебно заседание всички страни по делото поискаха връщане на процеса за ново разглеждане от първата съдебна инстанция. Причината са допуснати множество грешки в съдебномедицинските експертизи, които дават отговор на въпроса от какво точно е загинал Чората.

„Дума": Сибанк ще разпространява винетките

Сдружението между Сибанк и "ВИП Секюрити" - "Разпространение на винетни стикери", спечели конкурса за разпространител на винетните стикери в страната. Това съобщиха вчера от агенция "Пътна инфраструктура". В надпреварата участваха още "Български пощи" и Консорциум "Лукойл" - "Холдинг Пътища". Консорциумът е бил отстранен от конкурса, защото не отговарял на изискването за положителен финансов резултат през миналата година. "Лукойл" има през миналата година най-голямата си загуба от приватизацията си насам - близо половин милиард лева. "Холдинг Пътища" приключи 2008 г. с печалба от 5,4 млн. лева.
Мажоритарен собственик в Сибанк е белгийската KBC, а около 18% държи Цветелина Бориславова, която е и шеф на надзора.

„Стадарт": 250 лева за бърз паспорт

Личните карти, паспорти и шофьорски книжки поскъпват от март. Причината е, че някои от новите тескерета ще са с биометрични данни. За сметка на това ще ни снимат без пари в районните управления на МВР.
Досега за издаване на лична карта до 30 дни плащахме 10 лева, но от март ще броим двайсетачка. Поръчката за 3 дни ще стане 40 лева, при 20 в момента, а експресната за 8 часа ще ни струва 100 лева. Досега цената бе 50 лв.
Новите паспорти ще са и с пръстови отпечатъци. Най-скъпо ще излезе, ако искаме експресна поръчка. Тогава ще платим 250 лева, при 225 сега. Заявката за един месец ще излезе 50 лева, а тази, която трябва да се изпълни до 3 дни - около 100 лв. Досега стандартната бе 45 лева, а тридневната - 90.
Шофьорските книжки също поскъпват. Сега, за да ни издадат документ за шофиране, броим между 18 и 36 лева. Напролет ще трябва да бръкнем по-дълбоко в джобовете си, защото цените скачат от 25 до 125 лева.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини