От х:

Днес в x:

Може ли да се стигне до компромис между първите две сили в парламента

Може ли да се стигне до компромис между първите две сили в парламента - ГЕРБ-СДС и „Продължаваме Промяната - Демократична България” в ефира на „Здравей, България” коментираха Методи Андреев, Валентина Войкова, Георги Куртев и Харалан Александров.

„Ситуацията е следната - корабът потъва, вода има за всички. Като политици, от ПП-ДБ трябва да намерят такова решение, при което без да влизат в коалиция с ГЕРБ, да намерят възможност за тематични мнозинства”, каза бившият депутат Методи Андреев.

„Смятам, че въпреки всичко има някаква, било то и минимална възможност, здравият разум да надделее. Аз очаквам здравият разум да дойде от този член на коалицията, в лицето на ДБ и Христо Иванов. Прибързано, истерично и детинско ПП каза „никаква коалиция с ГЕРБ”, коментира журналистът Валентина Войкова.

„Въпросът е не какво е възможно, а какво трябва да се направи. Крайно време е наистина някои хора да разберат, че политиката е изкуство. Очакваната реакция е, че има много ясно определено мнозинство в този парламент. Трябва политиците да действат политически, като държавници”, е мнението на пиар експерта Георги Куртев.

„Борисов ще получи „не” от ПП-ДБ, защото тази групичка живее в илюзия, особено ПП. Те винаги са имали голям проблем с реалността. Тяхната концепция за общество се свежда до Facebook групата. Външните сигнали биват внимателно филтрирани. В този разказ единственото логично действие е активно да саботират и да пречат на ГЕРБ. Мисля, че точно това ще направят”, заяви социалният антрополог Харалан Александров.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини