От х:

Днес в x:

Ще успеят ли депутатите да намерят общ език и да работят ефективно?

“Местните избори са факторът, който ще бележи този политически сезон. Това коментира социологът Елена Дариева в ефира на „Здравей, България”. "Част от политическите сили искат преформатиране на модела на местно управление, други настояват за запазването му”, посочи Дариева. 

Срамно е за депутати, които се обявяват срещу комунистическото минало на България, да работят и заседават под съветския герб, заяви журналистът Асен Генов по повод преместването на депутатите в бившия Партиен дом.

"Очевидно реформите в службите са на дневен ред, това изисква мнозинство и подкрепата на ГЕРБ. Основните рискове за стабилността и успеха на това правителство са хибридни атака отвън и отвътре. Лидерите на опозицията са готови с тезите си, с които ще упражняват натиск върху правителството", каза Велизар Шаламанов, бивш министър на отбраната.

Анализаторите коментираха и напрежението между президент и управляващи. 

"Още миналата година бях поставил въпроса, че това, което се случи, показва, че служебното правителство създава предпоставка за компрометиране на основния принцип на Конституцията, че ние сме парламентарна република. Радев през целия период, в който управляваше със служебни правителства, показа, че има недопустим стремеж към изземване на властта", посочи политическият анализатор Иван Сотиров. 

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини