От х:

Днес в x:

Кампания „Да работиш (E) Яко!“ свързва работодатели и търсещи работно място

Експерти от бюрата по труда в цялата страна ще търсят работодатели и ще информират за свободните позиции хора, които са без работа. Кампанията е под надслов „Да работиш (E) Яко!“. В рамките й ще се организират поредица от събития, които да срещнат пътя на бизнеса и потенциалните му работници. Срещите са основно насочени към стимулиране на търсенето на работа на икономически неактивните лица и имат за цел да ги мотивират за активно поведение на пазара на труда, независимо от тяхната възраст.

На прага на стартиращите пролетно-летни сезонни дейности в туризма, строителството, селското стопанство, те ще бъдат информирани как да се включат в краткосрочна или сезонна работа. Освен това на участниците в проекта ще се предоставя информация и за предлаганите от Агенцията по заетостта услуги за насърчаване на мобилността при търсене и започване на работа, а и за стимулиране на предприемачеството.

В Хасковска област вече са проведени такива срещи през месец март в Бюрото по труда в Хасково, в това в Свиленград и в Харманли. На тези срещи са присъствали 107 души.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини