От х:

Днес в x:

Съдят непълнолетния Атанас, убил възрастна кърджалийка при катастрофа, по бързата процедура

 Съдят непълнолетния Атанас убил възрастна кърджалийка при катастрофа по бързата процедура. Защитникът на момчето адв.Лазар Бъзлянков днес поиска от съдебния състав на Окръжен съд Кърджали делото да се гледа по бързата процедура, като не се разпитват свидетели. Атанас признава вината си и съдейства на съдебните власти за изясняване на обстоятелствата около катастрофата

 Ще припомним, че момчето се качи на автомобил без да има книжка и блъсна възрастна жена в индустриалната зона Изток.

 На съдебното заседание присъства сина на жертвата. Неговия адвокат поиска клиентът му да бъде допуснат като частен обвинител. Съдът отказа с мотива, че това е недопустимо спрямо непълнолетни.

 Следващото заседание по делото е насрочено за 12 април 2023 г.

От пресслужбата на Окръжен съд Кърджали разпространиха следното прессъобщение:Днес, 17.03.2023 г., бе проведено разпоредително заседание по наказателно общ характер дело № 46/2023 г., внесено с обвинителен акт за извършено престъпление по чл.343, ал.3, б. "б" във вр. с ал.1, б. "в" във вр. с чл.342, ал.1 във вр. с чл.63, ал.1,т.2 от Наказателния кодекс.

Подсъдим по делото е А.Х.И. на 15 г. от гр. Кърджали, предаден на съд за това, че на 04.07.2022 г. в гр.Кърджали, като непълнолетен, но разбирайки свойството и значението на деянието и можейки да ръководи постъпките си, при управление на лек автомобил, вследствие на нарушаване на правилата за движение по пътищата, по непредпазливост причинил смъртта на Е.В.П., на 84 г. от гр.Кърджали, като подсъдимият е управлявал автомобила без да има необходимата правоспособност.

В съдебното заседание бе направено искане за конституиране на частен обвинител по делото, което искане не бе уважено от съда, с оглед разпоредбата на чл.392, ал.4 от Наказателно-процесуалния кодекс, според която по дела срещу непълнолетни подсъдими, не участват частни обвинители.

От подсъдимия А.Х.И. и неговия защитник бе направено искане за разглеждане на делото по реда на съкратеното съдебно следствие. Съдът, като взе предвид, че определението, с което не бе уважена молбата за конституирането на частен обвинител, подлежи на обжалване, както и че е необходимо стабилизиране на съдебния акт и окончателното конституиране на страните по делото, отложи разглеждането на делото по реда на Глава 27 от Наказателно процесуалния кодекс за 12.04.2022 г. от 14:00 часа.

Кърджали бг вести

Снимка:еТВ

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини