От х:

Днес в x:

Хасковлия недоволства за брояча на светофара на „Раковки“. Общината: Регулиран е според изискванията

    Твърде кратък е зеленият сигнал на единия пешеходен светофар на кръстовището на булевард „Раковски“ и улица „Дунав“ в Хасково, сигнализира читател на Haskovo.net.

    Става дума за участъка, пресичащ улица „Дунав“ от месарския магазин в посока квартал „Орфей“. Репортерска проверка на място тази сутрин установи, че там зеленият сигнал на светофара няма брояч, но измерване с хронометър показа продължителност 17 секунди, а червеният сигнал е с продължителност около 70 секунди.

    “Регулацията на светофара е утвърдена от всички институции, отговорни за движението по пътищата”, каза кметът на община Хасково Станислав Дечев в отговор на запитване от Haskovo.net. Той поясни, че времената са изчислени на база придвижването на човека.

    От общинската администрация изпратиха и официален отговор:

    Според нормативните изисквания зеленото време за пресичане на пешеходците се изчислява, като дължината на пешеходната пътека се раздели на скоростта на движение на пешеходеца, приета за 4 км/ч или 1.1 м/сек.

    За отделните пресичания на въпросното кръстовище нормативните времена са: пресичане по булевард „Раковски“ – пешеходна група П1 – 13 секунди, пресичане на улица „Дунав“ откъм магазин „Лидъл“ – пешеходна група П2 – 9 секунди и пресичане на улица „Дунав“ откъм улица „Кирков“ – пешеходна група П3 – 11 секунди.

    Към настоящия момент заложените времена за минималната програма са както следва: за П1 – 15 секунди, П2 – 13 секунди и П3 – 18 секунди. За програмите в пиковите часове тези времена са по-високи, съответно: П1 – 21 секунди, П2- 18 секунди и П3 – 24 секунди.

    Нормативните документи изискват осигуряване на време от светване на червения сигнал на пешеходния светофар до подаване на зелен сигнал на конфликтния на съответния пешеходец автомобилен светофар, позволяващо на пешеходеца да напусне конфликтната зона. За гореупоменатите пешеходни потоци заложените времена са: за П1 – 11 секунди, за П2 – 12 секунди и П3 – 11 секунди.

    Горното показва, че всеки пешеходец, стъпил на пешеходната пътека през времето на разделителния зелен сигнал, независимо от момента на това стъпване, може необезпокоявано да пресече улицата.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Пе
      петя
      21 -27
      18:36, 7 мар 2023
      Какви 70 секунди!Оня ден чаках 3 минути да светне... Виж коментара
      • Лу
        Лудият Макс
        16 -18
        19:35, 7 мар 2023
        В Хасково сокаците са тесни и объркани затова и времетраенето е малко .
        Ако ул ."Дунав" стани на булевард или Б. Б. разпореди предизборно на кеметчето ни за есента и времето на семофара ще се увеличи .
      • Ta
        Tamun
        41 -8
        19:36, 7 мар 2023
        Баш да може да си разгледате фейса, докато чакате, а не по време на зелен светофар да са флегмите и оглявате кой ва оглява...
    • 2
      Ми
      Милен
      52 -16
      20:46, 7 мар 2023
      Поздравления за общината! С новия начин на регулиране завиването към улица Дунав е облекчено многократно. Преди беше трудно завиването на зелен светофар от Раковска към Дунав, насреща винаги имаше идващи които да изчакваш и чак когато светне червено минаваха 2-3 коли навлезли в кръстовището. Не сме видяли катастрофа от както е новата регулация. Още веднъж поздравления и стига сте давали гласност на слабоумници.
      • Ед
        единОтСлабоумниците
        22 -8
        21:22, 7 мар 2023
        Един много умен човек беше казал, че пилетата се броят наесен. Да почакаме и да видим.
    • 3
      Их
      Иха
      21 -3
      21:41, 7 мар 2023
      Новите светофари са ок , но който ги е програмирал , е ********* .
    • 4
      "Раковки"
      8 -10
      22:03, 7 мар 2023
      Сигурно се обръща в гроба като гледа колко сте неграмотни!
    • 5
      Ив
      Иван
      10 -11
      09:47, 8 мар 2023
      Тази русата жена на първата снимка някой познава ли я ? Много ми харесва, идва от към ж.к."Орфей", аз живея в квартала и искам да се запозная с нея.....бл.17....
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини