От х:

Днес в x:

Хотели на тезгяха заради кризата. Баба лети от четвъртия етаж. Преглед на регионалния печат

„Кризата извади и хотели на тезгяха” съобщава вестник "Новинар Юг" в заглавие от първа страница. Продават спешно хотели в Свиленград, Харманли и Ивайловград. Въпреки спешните оферти, цените продължават да са относително високи-дори в тополовградско искат стотици хиляди евро, констатира вестника.

„Каруцари плащат за баровски номер”. Каруцарите наистина са каруцари/водачи на каруца/, които искат на селското си БМВ да сложат поредни или еднакви номера. В добрия стар мутренски стил. За гъзарията са готови да платят и отгоре. За пореден път българина се доказва като евтин на брашното и скъп на триците.

„30 майки протестираха пред общината за забавени детски” Вчера изтече срокът за превеждането на парите за детски, но картите на майките пак останаха празни. Най много до сряда, тоест до днес, парите ще бъдат преведени, обещават от социалното. Ако на някой му се струва, че майките издребняват за някакви си 35 лв, нека да се позамисли, колко трябва да издребнява една държава за 35 лв. И заслужава ли да се казва държава.

„Зоопаркът остана без мъжкия си щраус” информира в заглавие от първа страница Новинар-а. Трагедия!

„От днес 900 диабетици доплащат по 8 лв за инсулин”. Това е най лошия възможен сценарий, най-вероятно поскъпването ще е само стотинки, козментират ендокринолози. Поскъпването е заради фирмата „Новонордикс” която отказва вече да плаща разликата между пазарната цена и тази която се плаща от касата.

„Граничната полиция с нов шеф” 25 годишния Георги Калайджиев поема поста до края на седмицата. Заменя комисар Николай Чилингиров, който изненадващо бе пенсиониран преди дни, пише вестника. И посочва -Калайджиев е работил 1 година в главното управление в София. Страхотен трудов стаж и на страхотно място, няма що!

Бойко Борисов като национален главен редактор. За зависимостта на медиите от политически и корпоративни интереси, миграцията на медиите към интернет и други тънки  моменти - обширен материал с медийния експерт Юлиан Попов на 6-та страница.

„Баба катери покрив, прави се на Спайдърмен” водещо заглавие в „Хасковска Марица” Зюмбюлка от Любимец паднала от 4 метров покрив където се качила заради манията си по чистота, обяснява ежедневникът. 67 годишната жена се оттървала само със счупена ръка.

„Пежо помете пиян в мъглата” Инцидентът стана на пътя за Димитровград в 6 часа вчера сутринта. Тогава пред шофьора Христо, внезапно излиза 53 годишния Бисер, пиян до козирката. Като по чудо няма смъртен случай, само счупен крак и дясно странично огледало.

Бунтовните майки в търсене на детски, Софийския боклук тръгнал за Харманли, са другите теми от първа страница.

Жива антиспин панделка в езиковата, паленето на коледните елхи в областта и поставянето на хасковската такава, пък са теми от страница втора заедно с подробностите за Бабата-Спайдърмен.

„Чистка на пазара за дрога, Зомби в ареста” водещо заглавие от страница трета. Зомби е поредния наркопласьор който бе прибран от полицията и бе оставен от съда задържан под стража. Освен дежурната дрога открита в него и дома му, полицаите намират и везна за разпределянето на дозите.

„Крадец остави 3 метра дупка до икономиката” Дупката е в резултат на откраднат капак за канализационна шахта. Така на средата на улица Руен се появи истинско препятствие за автомобилите. За да отличат опасния участък предприемчиви хасковлии набутали гуми в шахтата. ВиК обаче бързо се взе в ръце и към днешна дата, на шахтата има вече нов капак. До следващата среща с някой предприемчив циганин.

На страница 4-та-"Оцеляване за 1 лв". Идеята на статията е, че нормалните магазини фалирали, а пък „левчетата” правили оборот по хиляда лева на ден. Другата идея е че в нормалните магазини се продава маркова стока, а в левчетата боклуци. И двете идеи са сбъркани по рождение. Нормалните магазини фалират защото не са конкурентноспособни, не че левчетата ги затварят. Наистина в левчетата се продава предимно китайска стока, ама много от така наречените нормални магазини, особено за дрехи, зареждат от димитровградския пазар. Разликата е, че дори и за дреболии, не ти вземат лев, а 5лв. Хората проста нямат пари, а имат потребности от битово естество-затова пълнят дори и магазини за дрехи втора употреба. Това са фактите. А съпоставките между едни и други обороти, просто галят типично хасковската черта да надничаме главно в канчето на другия.

Това бе накратко от днешната местна преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини