От х:

Днес в x:

Яков Нив с мол в Хасково. Катерушка на „Версай“ рани дете. Преглед на печата

Израелският строителен предприемач с български корен Яков Нив ще строи мол в Хасково, информира от първата си страница „Новинар юг“. За целта фирмата му „Мелина“ вече е закупила парцел край изхода за Кърджали.

Крадец шитка 20 бали арестуван тютюн, пише в друго челно заглавие на първа страница в броя. Фамилията Давидови от с. Славяново била уличена в кражба на 35 бали тютюн от Евтим Кехайов. Кражбата станала преди година. Окраденият сам открил стоката си, а 20 бали от тютюна бил оставени на отговорно пазене във фирма „Сокотаб“ Пловдив. Кагато собстеникът получил разрешение да си прибере откраднатото, се оказало, че 20-те бали са продадени, а парите са прибрани от крадците.

Влекът край Тънково чака снега, пише в акцента на втора страница. Пистата щяла да бъде готова до втората половина на декември, когато се чака и първият сняг.

Обраха шефа на ГКПП Капитан Андреево, пише на криминалната страница. Домът на временно изпълняващия длъжността Румен Митев на ул. „България“ в Свиленград бил обран. Задигната е метална касетка с документи и незначителна сума пари.

Автоинструкторите отърваха камерите, глобиха 2 селски магазина, продавали негодна стока, са част от останалите заглавия в броя.

 

Празнувах с двама луди убийци, пише в челно заглавие „Хасковска Марица“. Думите са на писателя Калин Терзийски, чиято книга „Има ли кой да ви обича“ бе представена снощи в Хасково. Авторът е и дипломиран психиатър.

Катерушка на „Версай“ рани дете, пише в другия челен материал на първа страница. 5-годишно момче се заклещило в дупката на катерушка в парка до театъра. Липсвала дъска. Според „Екопрогрес“ детските площадки се проверяват редовно, но вандалите били много и непрекъснато чупели.

Ограбват болни с табели менте, акцентира на втора страница вестникът. Става дума за надписите на кабинетите на джипитата, на които с големи букви пише, че се дължи потребителска такса от 2.40 лв., а със съвсем дребен шрифт – че някои болни са освободени от такса. Много възрастни хора не могат да прочетат ситните букви и си плащат, въпреки че не дължат такава такса.

Пуснаха автоджамбазите, обирите продължават, пише в акцента на 3 страница в броя. Шестимата задържани за кражби от коли са пуснати от ареста, защото полицаите не успели да съберат достатъчно улики срещу тях. Междувременно обирите на коли и жилища продължават, допълва изданието.

Кметът в съда за БИЛЛА, пише още на страницата. Днес започва наказателният процес срещу Георги Иванов за безстопанственост. Делото ще се гледа в окръжния съд.

Свиленград напълни касата покрай мача с ЦСКА, пише на спортната страница. След като станал ясен съперникът на тима, 3 външни за града фирми незабавно проявили интерес за реклама.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини