От х:

Днес в x:

Хасковлии: Ремонтират улица „Акация“, но липсват ограждения на изкопа

    Ремонт започна на колектора на улица „Акация“ в хасковския квартал „Република“. Разкопано е уличното платно пред блок №3.

    „Изкопът е дълбок няколко метра и има възможност да падне някой човек или кола“, алармираха живеещите в района.

    С цел да обезопаси рова до известна степен, собственикът на близкия магазин Ерфами Мустафа поставил тръба напречно на улицата, която била приготвена за ремонта. Той обясни, че дейностите са започнали преди около 2 месеца, но последно там имало работници преди коледните празници. Ровът обаче останал необезопасен, без ограничителни ленти или ограждения.

    Според него и съседите му това създава предпоставка за инциденти. “Изведнъж свършва улицата и следва пропаст“, каза мъжът. Според него трябва или да се обезопаси терена, или бързо да приключи ремонта, защото и без това той препятства достъпа с автомобил до десетина гаража. Негова съседка каза, че там не е имало ограждения. 

    От Община Хасково казаха, че там се работи по проект. Припомняме, че в началото на годината от кметството обявиха обществена поръчка за избор на изпълнител за ремонт на колектора на „Акация“ на стойност 73 000 лева без ДДС. Причината за възлагане на поръчката бе, че колекторът беше силно амортизиран, компрометиран и извън експлоатация. Той не можеше да изпълнява функциите си за отвеждане на дъждовните и битовите отпадни води от близките имоти. Според условията на поръчката трябва да се подмени канализационният колектор, а срокът за изпълнение на работата е от 70 до 100 календарни дни.

    Припомняме, че канализацията на „Акация“ създава проблеми от години, а улицата е пропаднала в единия си край и наподобява дере. През септември миналата година беше паднал автомобил, като по чудо инцидентът се размина без пострадали. Там беше паднал и кон.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      И
      И
      10 -1
      23:12, 30 дек 2022
      Всичко се прави с план , само дето и идея си нямат строителите кой се е избърсал и къде им е плана ...
    • 2
      АП
      А парите
      7 -1
      10:52, 31 дек 2022
      Ерфамито да не се прави на съвестен гражданин ами да си плати дълговете дето направи със склада за дърва до Еко- то.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини