От х:

Днес в x:

Мотористи се разминават на косъм със 150 км в час

Караньотов 79 води колоната, докато шампионът Тончев/919/ блокира претендента Георгиев/№95/

Свирепо състезание и опасни изпреварвания представи на публиката 5-ят финален кръг на източноевропейското първенство по мотоциклетизъм „СуперМото”, което се проведе на хасковската картинг писта. Няколко падания и много рисковани маневри изправиха на нокти публика и стюардите на състезанието. Слава богу, всичко се размина без инциденти.

Заради дъждовното време от последните дни състезанието бе изцяло върху асфалтовата част на пистата. Подготвеното трасе върху землена настилка бе подгизнало и негодно за пилотаж. По 1 километровата дистанция се състезаваха над 50 мотоциклетиста в 5 състезателни класа. Очаквана победа при най малките SМ JUNIOR до 65 кубика, спечели фаворитът Валентин Матеев от „Тим Балинов”. При по-мощните мотоциклети в същия клас, шампион на източна Европа/разбирай Балканския полуостров/ стана Майкъл Иванов от „Троян Моторспорт”. В първия манш дори, той затвори преследвачите си с цяла обиколка.

Един от моментите в които Георгиев щеше да "скочи" върху Тончев с поне 100 км в час

В по-мощните класове Супер 1 и Супер Оупън, коронясания вече като шампион Росен Тончев, влезе в ролята на арбитър в ожесточената битка между Ангел Караньотов и Александър Георгиев които се бориха за националната титла. Освен за източноевропейското, състезанието в Хасково бе и финален кръг на българския шампионат. На старта Тончев пусна пред себе си Караньотов, известен повече като синът на Аня Пенчева, и умишлено блокира Георгиев. Това изправи на нокти съдиите и останалите мотоциклетисти, понеже мощните близо 500 кубикови мотори се разминаваха на сантиметри на завоите. Поне дузина пъти в 25-те обиколки, 3-те мотора влизаха гума до гума в завоите с над 100 км в час. За радост на организаторите, инцидент не стана. Победата в „кралския” клас все пак извоюва Караньотов, който задържа минималния си аванс от 9 точки пред Георгиев.

7 годишния Георги Тотев от Ловеч бе най малкия участник
Негов "почти" набор успя да падне на един от завоите, но бързо се изправи и продължи

Последния тур бе за АТВ-тата. Неустойчивите машини на няколко пъти щяха да се преобърнат на изключително острите шикани на пистата. Това респектира пилотите които намалиха газта, а с това и емоциите на публиката.

На фона на моторите АТВ-тата бяха скучни

За пръв път от 10 години Хасково домакинства на състезание по мотоциклетизъм. Стартовете бяха открити от заместник кмета на общината Кирил Керанов.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини