От х:

Днес в x:

Доброволчество и превенция в едно за младите хора в Хасково

    Две каузи в едно събраха младите хора от Хасково в Младежкия център днес. Ученици от Природо-математическата гимназия и от Езиковата гимназия в града се включиха в обучението, което организираха от Сдружението на онкоболните в Хасково.

    Неговият председател Минка Арабаджиева представи пред младежите целите на разговора, както и лекторите.

    Единият модул в обучението е осмислянето на доброволчеството като личностен и обществено-полезен акт. За това какво е да си доброволец и че алтруизмът е в основата на мотивацията на доброволеца и как доброволчеството е разпространено по света и у нас, информацията сподели психологът Надя Камшева, самата която е доброволец към Сдружението.

    По втория модул, който е свързан с повишаване на сексуалната култура и получаване на повече информация за репродуктивното здраве, лектор на обучението беше гинекологът д-р Пламен Йовчев.

    Според статистиката най-засегнатите от полово предавани болести у нас са младежите до 25-годишна възраст, като долната граница също е паднала осезаемо и има регистрации и при 15-годишни деца.

    „Организацията ни има нужда от млади и енергични хора, които да ни помагат при реализирането на различни събития. Двата модула, които сме включили в обучението според нас са свързани по между си и в крайна сметка целта е младите хора сами да изберат кауза, по която да работят и в бъдеще“, обясни Минка Арабаджиева.

    Проектът, по който се работи, се осъществява от Българския фонд на жените.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини