От х:

Днес в x:

Весела Бръмчева и Георги Иванов със златни пояси от турнира „Шестте великденски ангела“

    Пореден традиционен турнир по борба „Шестте великденски ангела” се проведе в центъра на Симеоновград. Той е в памет на трагично загиналите шестима младежи на Великден през 2011 г., които бяха пометени от пиян водач.

    Организатор на състезанието е местният клуб по борба „Вълко Костов“ с президент и треньор Росен Бонев. Участваха над 100 състезатели не само от Хасковска област, но също от Ямбол, Благоевград. Те бяха разпределени в различни възрастови групи - от деца до мъже и жени. Схватките се играха по правилата на републиканските първенства. 

    При жените първа е хасковлийката Весела Бръмчева, която получи и златен пояс за принос в развитието на борбата. Очаквано националите достигнаха до златните медали в своите категории. 

    При кадетите до 68 кг Денис Наим от Димитровград спечели златото. Неговият брат и съотборник Микяй Наим стана шампион при мъжете до 75 кг. На финала той победи съгражданина си Стилиян Илиев. 

    Хасковлията Енгин Исмаил спечели битката при мъжете до 85 кг, побеждавайки Пресиян Михов от Ямбол. Най-атрактивна бе битката при мъжете в тежка категория. Шампионът на Димитровград Георги Иванов победи с 8:7 точки Милан Благоев от Благоевград. Георги Иванов освен златен медал получи и златен пояс за най-добър състезател.

    Треньорът и домакин на състезанието Росен Бонев получи от Българската федерация по борба плакет и колекция медали за приноса си в развитието на борбата като цяло. 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини