От х:

Днес в x:

Правилно подбраният гардероб

Подходящите дрехи за вашия ръст и телосложение

Когато подбираме дрехите за гардероба си, трябва да отчитаме не само модните тенденции, но и особеностите на своята фигура. Какво отива на жените с различен ръст и телосложение? А кои дрехи трябва да бъдат избягвани?

В гардероба на високата жена задължително трябва да има елегантен „мъжки" панталон. Той подчертава красотата на фигурата и е основа за редица тоалети: както всекидневни, така и официални. Този панталон изглежда добре в съчетание с женствен потник, прилепнал по тялото, огърлица и плетени сандали.

Ако сте жена с висок ръст, друга съставна част от вашия гардероб трябва да бъдат дългите поли или рокли. Избирайте поли, които са клош - така по време на ходене краката ви ще изглеждат невероятни! За празнични случаи е подходяща роклята с открити рамене.

Не се притеснявайте, че поради високия си ръст вие не изглеждате женствени. Високите и слаби жени могат да увеличат зрително гърдите и бедрата си, ако носят вталени дрехи.

За високите дами е жизнено необходимо да имат достойна колекция от аксесоари и украшения. Красиви чанти, колиета, колани - всички те ще придават на вашия облик изисканост и индивидуалност. А благодарение на високия си ръст вие можете да носите едновременно по няколко аксесоари.

Внимание! Избягвайте твърде късите поли - на дългите крака те изглеждат твърде предизвикателни.

Жените с нисък ръст трябва да имат в гардероба си тесни панталони и дънки, които са плътно прилепнали по краката. Тези панталони зрително удължава фигурата. Ако искате да засилите този ефект, носете туники и обувки на високи токчета.

Правата пола с леко завишена талия е задължителна покупка за ниските дами. Тази пола стои превъзходно на дамите, които са с тесни бедра. Ако ви се носи нещо по-отворено - купете си пола с цепка отпред или отстрани.

Зрително удължават фигурата и блузите с дълбоко V- образно деколте. Това е отличен вариант за вечерен тоалет - откровен и сексуален, който задължително ще привлече мъжките погледи.

Внимание! Ако ръстът ви е под средния, избягвайте изобилието от аксесоари, а също така ярките и блестящи детайли върху чантите и коланите. Те ще изглеждат твърде превзето и изкуствено. Вместо тях си сложете дълъг гердан, който също зрително ще удължи торса и 1-2 пръстена.

Ако вашата фигура прилича на пясъчен часовник (талията е много по-тясна, отколкото бедрата и гърдите), вие трябва да притежавате поли тип камбанка, но само при условие, че имате стегнат корем. Тези поли подчертават женствеността на фигурата и зрително удължават торса.

Внимание! Избягвайте твърде разголените потници. Вашата женствена фигура привлича мъжките погледи и без прекалено смело деколте.

Ако вашите бедра и гърди са малко по-широки от талията, задължително трябва да си купите широки панталони. Ако ги съчетаете с потници тип корсет или сако, вашата фигура ще прилича на пясъчен часовник. Тясната пола с леко завишена талия е подходяща за вашия вечерен тоалет - зрително тя ще направи краката ви по-закръглени. Друг подходящ официален тоалет е асиметричната веревна пола или рокля. Допълнете тоалета с лачени обувки и ще бъдете неотразими!

Внимание! Забравете за дрехите, които са с по-голям размер, защото те ще направят фигурата ви безформена. Избягвайте саката с квадратна форма, които подчертават раменете и лишават тялото от неговата женственост.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини