От х:

Днес в x:

Състезателите на „Мега спорт“ с 9 медала от турнира в Пловдив

    Състезателите на хасковския клуб по аеробика „Мега спорт“ завоюваха 9 медала от турнира „Plovdiv cup“, който е най-силния за второто полугодие от състезателната 2022 г. Надпреварата се проведе от 6 до 9 октомври в Пловдив.

    С блестящите си изпълнения хасковските възпитаници спечелиха 5 златни, 1 сребърен и 3 бронзови медала.

    Публиката се изправи на крака да изслуша българския химн за индивидуалното съчетание на Неда Запрянова, за тройката Неда Запрянова, Стефани Лечева и Мария Вълчева във възрастова група 12-14 години, за тройката на Магдалена Хаджиева, Дия Параскова и Анастасия Начева, както и за тяхната група заедно с Михаела Стоилова и Антония Благоева във възрастова група 9-11 години, и като за финал нашите световни шампионки, в категория групи, Неда Запрянова, Стефани Лечева, Мария Вълчева заедно с Теодора Рибарова и Марина Тандова от спортен клуб „АМД” - Пловдив за пореден път доказаха, че са най-добрите в своята възрастова група.

    Сребърен медал завоюва смесената ни двойка във възрастова група 9-11 години в състав Юлиана Балтова и Кирил Стратиев, а с бронзови медали се окичиха Кирил Стратиев - индивидуално 9-11 години и Атанас Благоев - индивидуално юноши 12-14 години. Благоев заедно с неговата партньорка Мария Вълчева също завоюваха бронзов медал във възрастова група 12-14 години.

    Грешка в изпълнението лиши от медали триото на Галина Стоянова, Ивайла Трендафилова и Габриела Колева, които влезнаха с първа оценка на квалификациите. Също така индивидуалистката Магдалена Хаджиева, която се бореше за челните места, направи грешка и това я постави на четвърто място.

    Много добре се представиха и голямата ни тройка във възрастова група 15-17 години - Тереза Желязкова, Тея Далова и Рая Николова, които също бяха на финал. В турнира участваха и Аделина Некезова, Никол Стоилова, Карделен Мераджъ, Джемре Стефанова и Наталия Красенова, които дебютираха на Международно първенство и се представиха на много добро ниво.

    „Поздравления за всички състезатели и треньори за неуморните усилия и лишения, за положения труд и големите успехи“, казаха от хасковския клуб с президент и треньор Мартина Маринова.

    След 10 дни хасковският тим ще вземе участие в Държавното отборно първенство, за да защити титлите си.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини