От х:

Днес в x:

В Хасковска област ще се гласува в 474 секции, в 129 ще е с бюлетина

Изображение 1 от 5

    474 секции са разкрити в Хасковска област за предстоящите избори за народни представители на 2 октомври, съобщи на пресконференция днес председателят на Районната избирателна комисия в Хасково Димитър Хадживълчев, в присъствието на заместничката му Десислава Филипова-Рангелова.

    В 345 от тях ще се гласува с машина, тъй като те са с над 300 избиратели. 15 от секциите ще бъдат с по две машини. В 129 секции ще се гласува с хартиена бюлетина, тъй като броят на избирателите в тях е под 300.

    Подвижните секционни избирателни комисии ще са 12. Те са разпределени в няколко общини: Стамболово – 4, Минерални бани – 4, Хасково – 2, Ивайловград – 1 и Маджарово – 1. Общо 405 души са подали заявление за гласуване в подвижни урни. Тепърва предстои да се сформират подвижни секции в болници и арести.

    Според актуалните данни, с които РИК-Хасково разполага в момента, общият брой на избирателите в Хасковска област е 229 972. Тази цифра обаче търпи промяна до деня на изборите, предвид факта, че има младежи, които ще навършат пълнолетие през следващите дни.

    За предстоящия вот са регистрирани 210 кандидати от 28 политически сили.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини