От х:

Днес в x:

Обвиниха 33-годишния клошар за три палежа в Хасково

Окръжна прокуратура - Хасково привлече като обвиняем 33-годишния Т.Б. за три палежа в Хасково, съобщиха от държавното обвинение.

Пожарите бяха предизвикани снощи. Първият лумна около 19:30 часа в постройка в бившия тютюнев склад в Хасково край улица “Георги Кирков”. Час по-късно горя необитаема къща край улица “Кирил и Методий”. Около 23 часа пламна и необитаема къща край кръстовището на улиците “Добруджа” и “Преслав”.

Запаленото имущество е със значителна стойност. При пожарите в къщите бяха евакуирани хора от близки жилища, заради опасност от разпростиране на огъня.

Хасковлията, който е клошар, е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.

Пред разследващите мъжът направил самопризнания. Униформените получили данни, че той злоупотребява с алкохол и р извършил палежите в пияно състояние. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание до 15 години затвор.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    11
    111Ф
    17 -6
    19:00, 17 сеп 2022
    Хасково нет. друго нямали,че само с тоя пожар ни занимавате и не разбрахте ли,че този от днеска вече не е клошар ,а новодомец с осигурена храна и легло в Старо Загорския хотел на издръжка от данъците които плащаме.
    • Ха
      Хасково бет
      9 -3
      21:41, 17 сеп 2022
      Някой му е платил да изгори старата сграда за да се построи нещо ново. Бездомника в ареста няма да може да си похарчи платеното и другите му авери-сеирджии ще се почерпят за негово здраве.
      Много сте прав 111Ф в затвора ще се чувства много по-добре, отколкото преди пожара в тези складове, освен това ще внесе и свежест на загорелите пандизчии за млада плът и килийни развлечения.
    • 11
      111Ф
      11 -1
      08:10, 18 сеп 2022
      Хасково бет. той,че в затвора ще има разнообразие и забавления това е ясно,но лошото е,че такива като този влизат в затворите и ние ги издържаме с нашите данъци,а не този който му е платил,на този които е платил трябва да се открие и осъди да му се отнеме всичко което притежава и с неговите лични средства да го издържат в затвора,но това да се случи и то точно в територията България е само една илюзия и мечта.А също така съм убеден,че вече нещата са ясни как стоят и кои е плащал и на кого е плащал само,че ще го отнесе този алкохолик и наркоман и нашите данъци като му плащаме престоя в затвора.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини