От х:

Днес в x:

Деца от българското училище в Комотини получиха раници от Община Хасково

Изображение 1 от 5

    Новата учебна година беше открита днес тържествено в българското училище „Свети Иван Рилски“ в град Комотини, Гърция, съобщиха от Община Хасково.

    На празничната церемония присъстваха кметът на община Хасково Станислав Дечев и заместникът му Динко Тенев, заместник-кметът на община Комотини Йоанис Муртидис, първият секретар на българското консулство в Солун Тодор Петров, много гости, родители и преподаватели.

    Новите класни стаи в българското училище в Комотини бяха обзаведени с помощта на Община Хасково, която дари чинове, столове и други мебели за обзавеждането на училището. Класните стаи, където българчетата ще учат, днес бяха осветени според православния канон. Веднага след това децата изпяха химните на България и Гърция и с радост прекрачиха училищния праг. Всички ученици получиха раници с учебни пособия, книжки и читанки от Община Хасково. Сътрудничеството с преподавателите, децата и родителите от Българското училище в Комотини започна преди по-малко от месец, когато беше подписан Меморандум между двете страни. В следващите месеци предстоят съвместни прояви и размяна на гостувания на ученици от Комотини и Хасково.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини