От х:

Днес в x:

Заложни къщи, хранителни магазини и шофьори засечени с нарушения при акцията в Симеоновград

3 заложни къщи, 3 търговски обекта и пункт за черни и цветни метали, са проверени до 16 часа днес при мащабната съвместна акция на полиция, жандармерия, от НАП и Областната дирекция по безопасност на храните, която започна сутринта  в района на Симеоновград.

Операцията е насочена към цялостното обезпечаване на обществения ред и сигурност, противодействие на конвенционалната престъпност, предотвратяване и разкриване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите и установяване на издирвани лица и моторни превозни средства, уточняват от МВР-Хасково.

В един от проверените магазини полицаите са открили 170 опаковки лекарства с надпис на турски език, без задължителния етикет на български език, за което е образувана преписка. Служителите по безопасност на храните са констатирали с протокол, че в магазина се съхраняват хранителни продукти от турски произход, също без български етикет. В друг от магазините служителите на НАП са засекли, че няма изравняване на касовата наличност на обекта, за което е съставен протокол.

В хода на акцията, пътните полицаи са следили и за нарушители по Закона за движение по пътищата. В рамките на 6 часа са проверени 181 превозни среддства и 206 лица. За констатирани нарушения по Закона за движение по пътищата са съставени 6 акта, 27 фиша и са връчени на водачи 3 електронни фиша.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини