От х:

Днес в x:

Хасково празнува 137 г. от Съединението на България с тържествен ритуал и общоградско хоро

С тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Незнайния воин Хасково ще отбележи 137 г. от Съединението на Княжество България и Източна Румелия, съобщиха от общинската администрация.

Тържественият ритуал се организира от Община Хасково и Военно формирование 52 740. Началото е от 11:00 часа на 6 септември 2022 г. на площад „Свобода“.

Празникът на Съединението ще продължи с голямо общоградско хоро с участието на оркестър „Колорит“ на централния площад „Свобода“.

На 6 септември 2022 година от 20,00 часа на КСК „Спартак“- Празничен фолклорен концерт с участието на Народен оркестър към Община Хасково с диригент Димчо Йорданов и солисти Фанка Койнарова и Росица Делева и хасковските танцови ансамбли, прославили българските народни танци и традиции по цял свят.

Заповядайте, за да празнуваме с ансамбъл „Хасково“ с ръководител Ана Димитрова, ансамбъл „Южняче“ с ръководител Галина Щерева, ансамбъл „Златна Тракия“ с ръководител Златка Тимонова, ансамбъл „Южняци“ с ръководител Васко Димов и ансамбъл „Китна Тракия“ с ръководител Иван Иванов. Гост-изпълнител на Празничния концерт е народната певица Илка Александрова.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини