От х:

Днес в x:

Кучешката площадка в „Кенана“ вече с осветление, кош и табели

    Зоната за свободно пускане на домашни любимци в хасковския парк „Кенана“ бе облагородена снощи. В акцията се включиха доброволци от Хасково.

    Монтирани са 4 соларни лампи, тъй като досега там нямаше осветление. Идеята е клетката да се използва в тъмните часове на денонощието, каза управителят на Фондация ХАЛО Кристина Йорданова. Поставено е кошче за кучешки екскременти и две информационни табели с интересен дизайн и с призив стопаните да почистват след домашните си любимци и да изхвърлят отпадъците в коша. Боядисани са пилоните за лампите и част от оградата. Беше направено и почистване на кучешката площадка.

    Облагородяването е извършено от Фондация ХАЛО и пловдивската организация „БГ бъди активен“, откъдето е осигурено финансиране по програма.

    По същата програма утре е предвиден форум в детската градина в хасковското село Стамболийски, на който се очаква да се събере местната общност. Ще се обсъди как да се облагороди двора на детската градина. По друг проект в учебното заведение миналата година започна изграждането на „зелена класна стая“ на открито, която ще бъде надградена.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Съ
      Съсед
      20 -9
      12:51, 31 авг 2022
      Сега да направят такава площадка и на новия парк х зад ДНа. защото още от сега кучкарите плъзнаха и осират всичко
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини