От х:

Днес в x:

Неправителствена организация разкрасява зоната за разходка на кучета на “Кенана”

Изображение 1 от 6

    Теренът за свободна разходка на домашни любимци в парк „Кенана“ ще бъде с нова визия съвсем скоро.

    Мястото след бившето Лято кино е с площ 1200 кв.метра, заградено е с ограда и има два коша за боклук и две пейки.

    От Фондация „Хало” насочват усилията си към подобряване условията в този кът за стопани и любимци. Фондацията е партньор на местно ниво на организацията „BG Бъди активен“, която ще финансира проекта на „Кенана“, информира Кристина Йорданова от „Хало”. Идеята на фондацията за подобряване на средата в площадката за свободна разходка на домашни любимци е свързана основно с факта, че тя не може да се използва в есенните и зимните дни, когато се стъмнява по-рано и стопаните не успяват да излязат на разходка там с четириногите си приятели след работа, тъй като е много тъмно.

    Сега ще бъдат монтирани 5 соларни лампи, така че зоната да може да се използва и вечер. По проекта ще бъдат поставени и кошчета за кучешки екскременти.

    Преди това обаче теренът ще бъде почистен.

    Осъществяването на инициативата e предвидено за 30 август от 18 часа.

    Ще са нужни доброволци, които да помогнат за поставянето на информационни табели, циментиране на кошовете и за поставянето на пилоните за соларните лампи, посочи Кристина Йорданова. Всички, които искат да се включат в почистването на терена са добре дошли, могат да доведат и домашните си любимци, като за всички накрая ще бъде осигурена почерпка.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Гр
      Гражданин
      16 -3
      14:43, 16 авг 2022
      Много добра инициатива! Но бихте могли да облагородите и парка за кучета в парк "Ямача", там също няма осветление, няма вода но може да се прекара, защото на 100 метра има чешма.
      В момента в ограждението има един изкоп с дълбочина около 1,5 метра, ограден е с найлонова лента и си стои от 4 месеца, докато не се случи някой инцидент.
    • 2
      Ке
      Кенанският Лъвь
      4 -6
      21:39, 16 авг 2022
      """Каквито са стопаните такива им са и кучетата!"
      Това всичко се прави за да се усвоят едни пари! Една соларна лампа струва 30 лева . А колко струва една кошче за кучешки екскременти? И въобще дали някой собственик на куче ще седне да си прави труда да събира грефалите на кучето си и да ги хвърля в това кошче!
      Кмета да не се крие зад подобни организации а да вземе мерки за екскрементите, които са навсякъде из хасковските тротоари!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини