От х:

Днес в x:

Задържаха харманлиец и 17 сирийци, издирват трафикант и помагачи

31-годишен е задържан в управлението в Харманли за подпомагане на чужденци да пребивават противозаконно в страната, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Вчера полицаи са установили седем мъже на възраст между 17 и 48 г. в района на града без документи за самоличност, самоопределящи се за сирийци. В хода на работата те признали, че са транспортирани във вила в града от мъж с джип Фолксваген. При оперативните действия, полицаите са установили самоличността на собственика на вилата, намираща се в местността „Старите лозя“ и са го задържали. В процес на издирване са водачът на колата и други съпричастни към случая лица. Образувано е досъдебно производство.

През вчерашния ден, служителите са задържали още десет мъже в района на градския стадион, пред РПЦ-Харманли и на пътя след село Браница в посока Града на Белоногата. Те също са били без документи, удостоверяващи легалното им влизане в страната. Всички са се самоопределили като граждани на Сирия и са на възраст между 20 и 25 г. Настанени са в СДВНЧ-Любимец. Работата по образуваните 3 преписки продължава.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини