От х:

Днес в x:

Областна администрация предостави линейка на МБАЛ-Хасково, стояла 10 г. неизползвана

    МБАЛ-Хасково се сдоби днес с нова линейка, която ще бъде обособена като мобилен център за кръводаряване. Специализираният автомобил бе докаран в двора на лечебното заведение. Той е собственост на Областна администрация и бе предоставен на хасковската болница чрез договор за ползване за 5 години, с възможност за удължаването му .

    Ключовете за линейката бяха връчени от областния управител на Хасково Катя Панева на директора на МБАЛ-Хасково д-р Георги Гелов.

    Панева заяви, че автомобилът е бил спечелен по проект преди 10 години и не е бил използван никога. „Факт е, че линейката вече попада в употреба и ще бъде за хората, защото в малките населени места в нашата община няма лични лекари“, заяви тя. Поясни, че чрез линейката и прегледите, които ще бъдат организирани, пациентите от региона ще имат достъп до качествено здравеопазване.

    Д-р Гелов заяви, че линейката ще влезе в много добра употреба и отправи благодарности към Катя Панева. Медикът допълни, че вероятно ще бъде сформирана мобилна група и ще се обособи малка лаборатория, наподобяваща минидиагностичен център. Поясни, че автомобилът ще може да ходи в трудно достъпни региони, като Ивайловград и Тополовград.

    Д-р Гелов заяви, че към момента хасковската болница разполага с 4-5 реанимобила. Едната от линейките също е предоставена като тази, отстъпена е за ползване с договор от община Стамболово.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини