От х:

Днес в x:

Злато и бронз за състезателите на “Компас” от държавното по колоориентиране

    Над 400 състезатели на възраст от 9 г. до над 70 г. от 28 клуба от страната участват в Държавното първенство по колоориентиране, организирано от клуб "Вариант 5" (Търговище) в селата Ковачевец и заветно, община Попово.

    Хасковският "Компас 1994" участва с 12 състезатели. В петъчния следобед се състоя спринтовата дистанция в село Ковачевец с дължина на маршрутите от 4 до 8 км, по права линия в зависимост възрастта на състезателите. Маршрутът се преминава задължително с велосипед и карта, а преминаването през контролните точки се регистрира с безконактни чипове, които всеки състезател носи със себе си. Теренът в селото бе почти равнинен и това бе причина за високата скорост.

    Победител при мъжете стана европейският шампион в средната дистанция по ски-ориентиране от тази година Станимир Беломъжев от Троян, а при жените Косара Ботева от Габрово. В съботния ден се проведе дългата дистанция в село Заветно с дължини от 9 до 26 км за различните възрастови групи. Силно пресеченият терен, трудните за каране пътища и горещото време затрудниха много състезателите. Победител в елитната група отново стана Станимир Беломъжев, а при жените този ден спечели Илияна Илиева от Габрово.

    Хасковските участници се представиха много добре и през двата дни. Даниел Йорданов в 12-годишните заслужи бронзово отличие в дългата дистанция и 5-то място в спринта, 12-годишната Елица Ксиаопу е 11-та в сприна, а 18-годишните ни девойките са Ивана Йорданова- на 5-то място в спринта и Дияна Янева - на 6-то място в дългата дистанция. Даяна Попова при 20-годишните пък е 6-та в спринта. Ветераните ни също не отстъпиха от добрите си позиции и заеха Николай Попов и Николай Стилев - 4-ти места, Делчо Йорданов - 7 ми, а Петър Стратиев спечели златен медал в спринтовата дистанция. В неделя състезанията продължават с щафетните бягания, като хасковският клуб ще участва с три щафети.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини