От х:

Днес в x:

Информационното турне на „Еразъм+“ мина и през Хасково

Изображение 1 от 6

    Солиден интерес показаха ръководители от различни сфери на образователната среда в Хасково към новостите, които предлага в настоящи си програмен период от 2021-2027 г. Прогррамата „Еразъм+“. Това е най-мащабната програма на Европейския съюз в сферата на образованието.

    2022 година е специална година, тъй като се отбелязват 35 години от старта на първата програма „Еразъм+“, създадена първоначално за обучение и обмяна на опит само за сектор на висшето образование, обърнаха внимание лекторите на форума. Днес програмата подкрепя освен образованието и обучението, и спорта и различни младежки дейности.

    Организатор на срещата са Център за развитие на човешките ресурси, в ролята си на Национална агенция по Програмите на Европейския съюз „Еразъм+“ и „Европейски корпус за солидарност“, както и на дейностите eTwinning, Европас, Евродеск, Еврогайдънс, Евридика и National VET Team.

    Тя върви през всички области на страната. Целта на кампанията е да представи подробна информация за възможностите за образование, обучение и професионална квалификация, които Европейският съюз предоставя на своите граждани.

    Програмата за 2021-2027 г. поставя акцент върху социалното приобщаване, прехода към цифрова и зелена икономика и насърчаването на участието на младите хора в демократичния живот.

    Новата програма разширява обхвата на дейностите за мобилност до учениците и увеличава възможностите за преподавателите и учащите. Друга от новостите в настоящия програмен период на „Еразъм+“, че вече има възможност утвърдени организации, които искат често да реализират дейности за мобилност, да получат акридитация за целият период на действие на програмата за редовен достъп до финансиране.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Случаен виц

    Последни новини