От х:

Днес в x:

Енергото спря водата в два квартала, утре в още два

Авариите не подминават и дните на профилактика

Ниското налягане на водата в кварталите „Червена Стена“ и „Каменни“ не се дължи на аварии по водопреносната мрежа. Така инженер Иван Димов отговори на наш въпрос по каква причина вече трети ден в района, водата идва и спира произволно.

Оказва се че колебанията в налягането на живителната течност е заради есенната профилактика на енергопреносното дружество EVN. Конкретно за днес, в профилактика е трансформаторът в Градската градина. Заради липсата на енергия не може да се използва водата от 4-те кладенеца в парка. Те допълват водообслужването на „Червена Стена“ и „Каменни“., които иначе се захранват основно от Узунджово и Ябълково. Без допълнителния дебит обаче, налагянато на водата е много слабо, а логично, горните етажи по високите кооперации и жилищните блокове нямат въобще вода, обясни Димов. Специално в тези райони включително и квартал Младежки хълм, водоснабдяването зависи от много източника и колебанията във водоподаването дори от един, се отразяват незабавно.

Утре профилактиката на EVN ще остави без електричество помпена станция 1 на ВиК. Тя се намира срещу икономическия техникум. Обещанието на енергото е прекъсването на захранването да продължи максимум час-два вместо обичайните 4 часа. Във времето когато няма да има мощност, водата ще намалее а може би и спре в района на ул. Стара Планина и целия квартал Болярово. Липсата ще се усети и във Въгларово. Спасението там е, че селото има алтернативен водоизточник.

Иначе и днешния ден не е лишен от аварии признаха „водните“. Теч на голяма дълбочина по булевард „Раковски“ наводни мазетата на близките жилищни блокове. В търсене на пробива машините на водното дружество достигнаха 3-4 метрова дълбочина. До края на деня проблемът вероятно ще бъде разрешен, гарантират от ВиК.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини