От х:

Днес в x:

Дейвид Дауър трио свириха копаница в клуб “Ралица“ в Хасково

Изображение 1 от 3

    ​Хасково отново беше включен в турнето на популярното Дейвид Дауър трио /David Dawer trio/. Джазмузикантите започнаха тазгодишния си тур с концерти в няколко клуба в Лондон. В България първото им свирене беше в Пловдив, а след това и в клуб в София. Клуб „Ралица“ в Хасково е петото място в турнето им и трето в България, където музикантите миналата вечер представиха авторски парчета.

    В хасковския клуб те изсвириха копаница-композиция в неравноделния тактов размер 11/16 на австралиецът Дейвид Дауър, който свири на пиано във формацията и е композитор. На барабаните отново е брилянтния Мат Фишър, който получи силни аплодисменти от публиката в хасковския клуб. Люк Фаулър е бас китаристът на триото. В Хасково гост-музикантите не пропуснаха да поканят за няколко съвместни участия и домакинът на събитието-организаторът на Хасково джаз -Димитър Русев -Мутата, с когото ги свързва вече дългогодишно приятелство.

    През 2018 г. триото гостува за първи път в България на Международния Джаз Фестивал в Банско. Дейвид, Мат и Люк записаха два албума в България - "Made in Sofia" и "There Are No Stars". Тогава те гостуваха и в Хасково.

    При турнето си и сега в Българи трито отново реализира записи за новия си албум. „Музикантите тук са абсолютни професионалисти! България има таланти“, написаха на официалната си Фейсбук страница Дейвид Дауър трио

    Тази вечер триото свири за публиката в Димитровград на централната градска алея. Участието им е включено в летните концерти на Акустично джаз трио-Димитровград "Късче от лятото".

    Турнето на Дейвид Дауър трио завършва в България в края на седмицата с участия в Созопол.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини