От х:

Днес в x:

Шоуто на Chanel - "небрежна" висша мода с джобове на музика от Фарел Уилямс

В Париж се провежда Седмица на модата, а от Chanel изненадаха с необичайно небрежна колекция есен-зима. Но не се залъгвайте - това е колекция висша мода, и тя носи практичния дух и елегантна провокация, характерна за предложенията на Chanel за елита.

"Изчистеният и семпъл дизайн е ключът към истинската елегантност", казва преди 100 години незабравимата Коко Шанел. Това тя се стреми да покаже в колекциите си, които са изчистени, а дрехите са удобни. И това показва последната колекция на нейната модна къща, но и преди 100 години, и сега висшата мода се създава за жените, които могат да си я позволят. Просто преди Коко те носели доста натруфени и често неудобни дрехи.

Шоуто висша мода на Chanel бе в конния център Étrier de Paris в предградията на френската столица, като той е трансформиран в абстрактен и дигитален декор на шоуто. Графични силуети, нюансирани с фантастичен туид и благородни декорации, създават оптични илюзии, докато Фарел Уилямс свири на барабани създадената от него музика ексклузивно за CHANEL.

В колекцията виждаме дълги поли със сака със свободна кройка, широки панталони и панделки. Chanel залагат още на райе, малко пайети и панделки, както и на запазената си марка - пепит, розово, изчистена линия и цветови решения. Още нещо, което дамите ще оценят - джобове. Тази година дори сватбените рокли на Chanel ще бъдат с този така рядко срещан във висшата мода детайл.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини