От х:

Днес в x:

Chanel показа елегантна колекция есен-зима 2023/24

За финал на вълнуваща Седмица на модата в Париж този сезон Chanel показа в Grand Palais Éphémère елегантната си колекция есен-зима 2023/24 Ready-to-Wear (прет-а-порте) на Virginie Viard.

Преди шоуто Chanel пусна тийзър от Inez & Vinoodh на колекцията с участието на японската актриса Нана Комацу с цъфтяща камелия. В съблазнителна игра на сенки и контрасти, слети със сюрреализъм в изтънчена черно-бяла цветова палитра, изяществото на нейните жестове и деликатността на лицето й резонират с елегантността на емблематичното цвете на Къщата.

В точно този стил бе издържана колекцията - почти черно-бялa, a самото ѝ представяне премина около огромни камелии.

Липсата на цветове в началото на шоуто прави още по-забележителни комбинациите на черно с черно от различни материи и десени. Друг акцент е прожекцията, която върви на листата на камелиите. Винил, екокожа и характерните за Chanel карета и буклета с изчистени линии и минималистични детайли виждаме в комбинация с приглушени нюанси сиво и малко бяло. Освен тях като десен в много от тоалетите дискретно присъстват стилизирани камелии. В течение на шоуто се появяват характерното телесно розово и бежово, малко кафяви, бордо и дори винени цветове в тоалетите, но всички те стоят елегантно и деликатно, позволявайки акцентът да бъде жената, която ги носи.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини