От х:

Днес в x:

Разходка по кейовете на Сена в дефилето висша мода на Chanel

Модна къща "Шанел" предложи разходка по кейовете на Сена в дефилето си висша мода, което беше представено на открито пред спирката на туристическите корабчета на фона на Айфеловата кула, съобщи АФП.

Колекцията съчетава небрежност и елегантност. 

Каролин дьо Мeгре - посланичка на "Шанел", започна дефилето в дълго тъмносиньо палто.

Друга посланичка на модната къща - Ванеса Паради, представя дълга рокля с бюстие от органза, украсена с камелии от черен велур, в сцена от филма за колекцията, показан по-късно.

За ревюто паветата пред крайната спирка на корабчетата бяха украсени в нюанси на розово. През този сезон Сена привлече и други модни къщи - "Луи Вюитон", "Кензо", "Аланя" представиха колекциите си на парижки мостове. 

Колекцията се заиграва с контрасти: парижанките, облечени в елегантни костюми от туид с поли и палта под коляното, преминават до по-бохемски настроени дами, носещи свободни блузи и шалове за глава...

Виржини Виар смесва туид, копринен шифон, органза и дантела, инкрустирана с флорални и графични мотиви. Ярки цветове, като бонбоненорозово, се открояват на фона на сивия пейзаж. 

"Играта с противоположностите и контрастите, безгрижието и елегантността означава да се върви по линията между силата и мекотата, която в "Шанел"  наричаме съблазън", посочва Виржини Виар.

Роклите са прозрачни, с широки поли. 

В съответствие с традицията да се закрива дифилето за висша мода със сватбена рокля, този сезон Виржини Виар си представя меко падащ тоалет със средна дължина, с прозрачни ръкави, която е удобна за носене.

Макар че висшата мода по-често се свързва с рокли, тази колекция съдържа елементи от ежедневния гардероб - шлифери, вдъхновени от мъжкия стил, леки блузи с колан, потници, панталони на райета.     

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини