От х:

Днес в x:

Искрящата колекция висша мода на Giorgio Armani

Джорджо Армани е нарекъл "Petillant“ - или искрящ, колекцията си висша мода есен/зима 2022/23, която той показа на седмицата на модата в Париж. Вдъхновена от духа на нощните клубове от междувоенните 20-те и 30-те години, според негов помощник, тя носи онази "изтънченост и привлекателност, липсата на които той чувства, но  адаптирани към днешния свят".

Творенията на Армани често включват елементи от арт деко, и това шоу не е изключение с тъмните, криволичещи кройки и вечерни тоалети с прозрачни слоеве.

Колекцията наистина блести. Армани е кралят на саката с мъниста и в нея има множество вариации по темата - от черни и бели шарки с мъниста до среднощно сини пайети.

Армани показва множество вариации и силуети, по нещо за всеки възможен повод и жена. Под светлината на подиума изплуват превъзходно скроени черни кадифени сака и костюми с пола, както и рокли с бюстие - от фини и романтични до адски изчистени и семпли.

Армани преосмисля любимите си теми през годините. Той се връща към своето очарование от европейския поглед към изкуството и текстила, вдъхновени от азиатските култури - в копринени жакарди, които може би напомнят на китайски лакирани шкафове и паравани. След това ни препраща към лекотата, която той внесе в женската мода през 80-те години. Идеята, че можете да излезете, облечени в тениска и панталон на Армани и все пак да сте зашеметяващо добре облечени, е също толкова актуална днес. А полупрозрачните пуловери с мъниста, комбинирани с безупречен мъжки панталон с широки крачоли от перленосив сатен, казват всичко за авторитета на Армани в това, което е вечно готино.

Коментари в сайта

Последни новини