От х:

Днес в x:

До месец пускат 5 нови електробуса в Хасково, билетът ще е 1 лев

    До месец трябва да бъдат въведени в употреба новите 5 електробуса в Хасково. Те са доставени в базата на общинското предприятие „Тролейбусен транспорт“ и са снабдени с необходимите документи. Монтирани са и 6 зарядни станции, една от които е бърза и зарежда превозното средства за 2.5-3 часа.

    Новите електробуси, зарядните станции и монтажът им струваше 5 994 000 лева по проект, каза кметът на община Хасково Станислав Дечев. Той уточни, че те ще се движат по линиите №1 (от ЗММ до квартал „Болярово“ и обрано) и №4 (от бившия ДАП, по булевардите „Илинден“, „Васил Левски“, „България“, „Раковски“ до „Тих труд“ и обратно). Въпросните линии бяха избрани след обследване. Досега линиите се изпълняваха от хасковската фирма „Златно руно“, чийто договор изтича на 29 юли 2022 г.

    „Въвеждането на такъв вид транспорт ще подобри качеството на атмосферния въздух“, каза градоначалникът. Той заяви, че цената на билетът ще бъде 1 лев, а не както е сега 1.20.

    Всеки електробус разполага с рампа за инвалидни и бебешки колички, до всяка седалка има бутон „stop“ за аварийно спиране и USB порт за зареждане за мобилни телефони, казаха от фирмата-доставчик. Превозните средства са обособени за 35 седящи пътници и 45 правостоящи.

    Предстои въвеждането им в експлоатация. Очаква се подписване на договор между община Хасково и „Тролейбусен транспорт“, което трябва да бъде гласувано утре на заседанието на Общинския съвет.

    За работа с електробусите ще бъдат назначени 6-7 служители, каза управителят на „Тролейбусен транспорт“ Албен Манджуков.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ан
      антимишок
      5 -6
      19:19, 30 юни 2022
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
      • Па
        Паржу
        10 -4
        21:19, 30 юни 2022
        Албен ага много са заоблил и е извън габаритите
    • 2
      Ал
      Албен
      8 -1
      21:50, 30 юни 2022
      Той си е такъв от нейсе бре! А.й.с.о.л.а.к.ъ.в.
    • 3
      Ан
      антимишок
      9 -3
      22:56, 30 юни 2022
      Значи като напишеш истината е обида?!! лев и 30 стотинки струва билета,да бяхте проверили,преди да пишите поредните глупости!
      • Ше
        шератон
        8 -1
        08:04, 1 юли 2022
        браво добра новина
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини