От х:

Днес в x:

Обучават безработни за офис сътрудници

Стартира приемът на безработни за включването им в обучения за придобиване на професионална квалификация и ключови компетентности в Бюрото по труда в Хасково.

Желаещите да се обучат и да си намерят работа могат да подадат заявления  по четири професии. Ще бъдат съставени две групи от по 20 души, които ще се учат да работят на компютър. Общо 20 лица ще бъдат включени в подготовката на кадри за работа в заведение за хранене и развлечения. Интересен е планът за обучение на сътрудници сферата на малкия и среден бизнес. По тази програма имат възможност да кандидатстват 30 души. За Офис секретар има общо 20 места за квалификанти.

Участниците в курсовете  ще преминат  обучение за придобиване на ключови компетентности.

Кандидатите трябва да са регистрирани в Бюрото по труда за период от над 6 месеца, да са продължително безработни или да са били освободени от работа вследствие на епидемичната ситуация. За обучение могат да кандидатстват и безработни без професионална квалификация, младежи, които нито учат, нито работят на възраст до 29 години или безработни над 50-годишна възраст.

По време на обучението на курсистите ще бъде изплащана стипендия в размер на 10 лв. за всеки присъствен ден. Обученията са финансирани със средства от Държавния бюджет по проекти на работодателските организации АИКБ, БСК и БТПП.

За кандидатстване се изисква представянето на копие на документ за завършен клас или степен на образование и медицинско свидетелство.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини