От х:

Днес в x:

Фестивалът „Сцена в края на града“ събира в парк “Кенана“ абсолвентите театрали

Уникален по рода си театрален фестивал ще приеме Хасково в края на месец юни, само ден след приключването на вече традиционния “Театър, обичам те“. В послеписа на театралната седмица печелившият отново ще е публиката.

В красивия Парк „Кенана“ -обичано място за разходка и отдих на хасковци, среща ще си дадат младите актьори, бъдещите им работодатели и публиката.

Проектът „Сцена на края на града“ на Драматично-куклен театър „Иван Димов“ -Хасково има за цел да даде път на младите таланти. „Хасково е град, в който има дългогодишна традиция да се дава път на младите. Конкурсите за дебютна литература в рамките на „Южна пролет“ и за млади цигулари в рамките на Дните, посветени на Недялка Симеонова, са безспорно доказателство за това. С осъществяването на проекта „Сцена на края на града“, се включваме в подкрепа и на театралните таланти“, обясни замисълът на инициативата директорът на театъра Стелиян Николов.

Да участват във фестивала ще бъдат поканени студентите от завършващите класове по актьорско майсторство за драматичен и куклен театър от НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", Театрален колеж „Любен Гройс“, Нов български университет, Пловдивския университет и Югозападния. Всички те ще представят на сцената край града дипломните си спектакли. В същото време в Хасково ще присъстват, режисьори и директори на театри от страната.

Фестивалът ще се проведе на открита сцена, финансирането за която е спечелено от Хасковския театър по проект от Норвежката програма преди две години.

В рамките на седмица публиката ще се радва на изпълненията на младите театрали на вход „свободен“.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини