От х:

Днес в x:

Лекар лъже съда. Не дават на „бедни“ да купуват апартаментите на „Кирков“. Преглед на регионалния печат

Всички митнически служители ще се явяват идната седмица на тестове за проверка на професионалната им компетентност, пише вестник „Новинар Юг“. Заглавието: Митничарите на тест „Стани Богат“ намеква формата на теста-40 въпроса с три отговора от които трябва да се избере един. За разлика от популярната игра, тук не се преценява интелигентността, а професионалната подготовка.

„Адвокат Педев давал под наем общински имот“-другото водещо заглавие на „Новинар“-а. Жилище на „Бадема“ било общинско, но адвоката го обсебил и го давал срещу 100 лв на гражданка. Измамата била открита случайно, гражданката охотно сътрудничела на медията в нищенето на далаверата.

„На 100 ученици 1 бяга от час“ Причината-при 5 неизвинени ти спират детските добавки. Затова статистиката е положителна. Темата с бягащите е обвързана с бягащите от региона висшисти. 9 от всеки 10 напуска областта, че и България. Ще ни липсват, отбелязва в редакционен коментар вестник „Новинар“. Вярно. И тъжно.

Със 7 стотинки скача водата на Димитровград, научаваме на страница втора. Забележете колко ще струва там 1 кубик-1.60 с ДДС. В Хасково е 2.20 с ДДС. Има още да наваксат съседите от Димитровград. Толкова са евтини. Срамота.

„Бедни излизат от Кирков, не им дават да купуват“. Скромната дописката от страница втора съобщава, че един така наречен „беден“ върнал ключовете на общинското жилище за социално слаби на улица „Георги Кирков“ защото.....не му дали да го купи!!!. Говори се че друг имал няколко апартамента но ги давал под наем а сега живеел в общинско жилище за 70 лв. на месец. Както е казал народа: „Сиромах човек-жив дявол“

EVN дръпнало шалтера на община Любимец щото администрацията не си плащала тока, информира още "Новинар"-а. Това не е есенно-зимна профилактика, съобщават от Енергийното дружество и заплашват да дръпнат шалтера и на местната болница която висяла с 22 хиляди лева. Дреболия! Общината можа да плати хонорарите на Емилия, Андрея и двама от комиците на Слави за празника на града, които нищо чудно да са по-големи от дълговете. Е да де, ама EVN няма....дини.

„Лекар лъже съда“ съобщава с големи букви „Хасковска Марица“. Ортопедът д-р Веселин Туртов от Димитровград дал грешна съдебна експертиза при инцидент с катастрофа. Лекари от Стара Загора оспорват диагнозата му. Има такива разминавания като например коя е пострадалата ръка на жертвата на катастрофата. Първоначално ортопедът казва, че това е лявата. По късно в съда се коригира, че е дясната. Освен че е зле с ориентацията докторът влошил с диагнозата си състоянието на пациентката си. „Пародия на безсилието“ възкликва в редакционен коментар „Хасковска Марица“. Здравата логика обаче по-скоро говори за парад на некадърността.

„Военен сгази жена пред училище“ Училището е Христо Смирненски където обикновено винаги има по двама полицаи, следящи за преминаване през натовареното кръстовище. Какво са следели-не е ясно. Жената, баба на 83 години, пресичала на червено с обичайната за тази възраст, бавна походка. Водачът на автомобила е военен, който пък е карал с висока скорост. Жената е със счупания,но без опасност за живота. Свой дан в нелепицата дава и следователят Савов, дошъл на мястото на катастрофата. Вместо да осветли медиите и чрез тях хората за инцидента пред най голямото основно училище в Хасково, той блесна пред присъстващите с вицове от времето на баба си. „Четете за катастрофата утре по вестниците“казал той на репортерите. Ченге ще.

Към по приятни неща. Месец на оралната хигиена бил октомври, научаваме от страница първа. 27 стоматолози от хасковско ще преглеждат устите на хората. Безплатно. Тези които имат най-голяма нужда, политиците, обаче вероятно не знаят за месеца. Или за хигиената. Останалите ще могат да си излекуват някой и друг кариес. По сложните неща, разбира се ще се плащат, само прегледа е безплатен.

„Шофьор без книжка кара парфюм за 1.5 млн лева“-друго заглавие от страница първа. Парфюма е контрабанден. Ако шофьорът имаше книжка, вероятно щеше да бъде по-малко контрабанден.

„Смирненци на бунт срещу гръцки арендатори“от страница втора. Гърци разоравали нивите на жителите на харманлийското село без да ги питат. „Това са старите им ниви, те имат терени на други места“, контрират от фирмата. Недоволството там ескалира.

Нищо интересно по спортните страници и на двата вестника. Събитията там са само предстоящи за които тепърва ще се пише. По няколко пъти.

Това бе по-интересното в днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини