От х:

Днес в x:

Наградиха изявени ученици за патронния празник на ПГДС „Цар Иван Асен II“

    Тържество се проведе в двора на хасковската Професионална гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“ по повод патронния празник.

    Честването започна с танци на мажоретки, посрещане знамето на гимназията и издигане на националния флаг на България.

    Приветствия за празника отправи директорът на гимназията Маргарита Топалова. „Денят на патрона за всяко училище е ден на духовния водач и учителя, чийто стъпки следваме и градим върху тях своите пътеки. Всеки празник е повод за равносметка за постигнатите успехи. В нашата гимназия всеки ден е едно ново начало и ново предизвикателство за волята, духа, знанията, уменията и таланта. Всеки ден учителите и учениците от ПГДС „Цар Иван Асен II“ пишат историята на училището с делата си. Нека днес да изправим гордо глави. Нека не забравяме, че всичко зависи от нашите задружни усилия. Нека бъдем дръзки и смели в очакванията си, и упорити в начинанията си. Нека пренесем делата, силата на духа на един велик цар – Иван Асен II, неговата хуманност, честност и любов към България“, каза Маргарита Топалова.

    Събитието уважи кметът на община Хасково Станислав Дечев, който поздрави учениците и учителите. Присъстваха още Дарина Станчева – старши експерт от Регионалното управление на образованието в Хасково, Димитър Иванов – председател на Обществения съвет на гимназията, Ангелина Ангелова – член на Общинския съвет на гимназията, Анушка Вальова – представител на Камарата на строителите и Михаил Михайлов – директор на Държавното горско стопанство в Хасково.

    Беше прочетен поздравителен адрес от областния управител на Хасково Катя Панева. Водещите на празника припомниха делата на българския цар.

    По-късно Маргарита Топалова връчи грамоти на изявени ученици, представили се достойно в училищните състезания и инициативи – за рисунка, футбол, волейбол, хандбал, тенис на маса, „Стани богат на знания“, посветени на патронния празник на училището. Отличия получиха и ученици, класирали се на първо място в регионалния кръг на Националното състезание „Най-добър млад строител“. Златен медал в категория „Бои и мазилки“ получи Анелия Петрова от 12Б клас. В дисциплината „Зидарии“ златен медал получиха Илияна Илюва и Валентина Младенова от 11Б клас. В категория „Сухо строителство“ златен медал получиха Тодор Тодоров и Марин Данев от 12Б клас. Достойно се представи и Иван Иванов от 12Б клас в категория „Облицовки и настилки“, който се класира на четвърто място. Техни ръководители са Златина Стойнова и Иван Петков.

    Победителите ще участват в националния етап на състезанието, който ще се проведе през април в Русе.

    Беше открит и нов Информационно-библиотечен център, проектиран и изпълнен изцяло от учениците и учителите от гимназията.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Още новини

    Последни новини