От х:

Днес в x:

Смиляна Нитова поема ръководството на Държавната консолидационна компания

Пореден хасковски кадър застава на важен пост по висшите управленски етажи на държавата.

Смиляна Нитова поема ръководството на Държавната консолидационна компания като неин изпълнителен директор. Юристката от Хасково, която е бивш депутат в два парламента с мандат от БСП и няколко пъти общински съветник в Хасково, сменя на поста Михаил Кумчев, избран на него само преди месец. Смиляна Нитова също влезе в управлението на ДКК преди малко повече от месец-в началото на февруари като заместник-председател на Съвета на директорите.

От Министерството на икономиката съобщиха, че не се сменя ръководството на Държавната консолидационна компания, съставът й остава същият. Промените, които се правят, засягат разпределението на функциите между членовете вътре в Борда на директорите. Членът на Съвета на директорите с представителни функции става изпълнителен директор, а изпълнителният директор остава само член на съвета

Така Кумчев остава в състава на Съвета на директорите, който е петчленен, но излиза от неговата управленска челна тройка, което означава, че остава без право да представлява дружеството.

Рокадите стават с едноличното решение на вицепремиера и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, която е принципал на ДКК. Държавна консолидационна компания е еднолично акционерно дружество със сто процента държавно участие в капитала на 16 водещи за икономиката на страната търговски дружества, сред които ВМЗ -Сопот, Горубсо-Рудозем, Кинтекс. Дружеството управлява капитал от 891 млн.лева. Още над 600 млн.лв. за ремонт на язовирите са под управление на ДКК.

Новото ръководство все още не е вписано в Търговския регистър и се очаква да има още промени в него.

Въпреки това вече вървят срещи с бордовете на директорите на дъщерните фирми на ДКК.

“Запознавам се с проблемите, които от дружествата поставят и работата ми ще е насочена за тяхното решаване в кратки срокове“, коментира Смиляна Нитова.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Още новини

Последни новини