От х:

Днес в x:

Директорът на ДКК: Министър Стоянов оказва политически натиск

С поведението си министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов спира процесите, оказва политически натиск, дестабилизира дружествата и компанията. Това не е в интерес нито на ДКК, нито на държавата, заяви на брифинг директорът на ДКК Смиляна Нитова-Кръстева. 

„При встъпването си като служебен министър той декларира, че в своята работа ще подпомага бизнеса, ще изгражда мостове и ще надгражда. Но действията му са в друга посока”, добави тя.

Патова ситуация се оформя в Държавната консолидационна компания (ДКК). Изпълнителният директор на ДКК и член на борда на директорите Смиляна Нитова отказа да впише назначените от служебния министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов, който е принципал на дружеството и по закон по свое усмотрение може да прави всякакви промени в състава на съвета на директорите.

Според Нитова не е проблем това, че министърът назначава хора, а начинът, по който го прави. 

"Министър Стоянов ме извика на разговор, който беше в посока положението във ВМЗ и в други дружества. Тръгвайки си накрая, той ми предостави едно пълномощно и декларация и ми каза, че това е във връзка с дейността на ДКК. Излизайки от кабинета, аз му позвъних да попитам за какво точно се отнася и тогава той ми отговори, че ще депозира документи за промяна и увеличение на състава на директорите на ДКК. Да, това е негово право, но не по този начин да бъда подведена с подписването на декларации, без да ми е разяснено за какво точно се отнася. И затова съм депозирала жалби във връзка с това искане", представи мотивите си на пресконференция шефката на ДКК.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини