От х:

Днес в x:

Ученици от ПГТАТ на международен обмен в Германия

    Ученици от хасковската Професионална гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров“ гостуваха през миналата седмица в Политехническо училище  в град Кайзерслаутерн, Германия.
     Проектът   „Go Green – възобновяеми енергийни източници” е по програма Еразъм+. Партньори на хасковската гимназия са професионални училища от Германия и Чехия, като от всяка държава в срещата участваха по 8 ученика и 4 учителя. Срещата се състоя в Кайзерслаутерн, Германия, а учениците  бяха придружавани от четирима преподаватели от хасковската гимназия.
    Целите на проекта са учениците да се запознаят с различни видове алтернативни възобновяеми източници на енергия и начините на производството им.
    По време на престоя им представителите на всички партньорски училища разгледаха немската професионална гимназия и се запознаха с начина на придобиване на професионално образование в Германия. В рамките на програмата те посетиха компания за производство на биогаз и фабрика за рециклиране на отпадъци. Запознаха се с културните и исторически забележителности на Кайзерслаутерн.
    Една от целите на мобилността бе да се  състави  проект на аквапонна система. Учениците бяха разделени на 5  групи с участници от трите държави и всяка от тях  защити своя проект.  Хасковското училище се представи много добре, тъй като аквапониката е предмет на иновативните аграрни технологии, изучавани в ПГТАТ .
    Гостите имаха възможността да се запознаят с немската образователна система, както и да опитат традиционни ястия за региона. 
    Очаква се през април всички партньори да посетят Хасково.
    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Последни новини