От х:

Днес в x:

Хасковски ученици показват иновативни системи на връстници от Германия и Чехия

    Проекти на аквапонни системи разработват съвместно екипи от ученици от Професионална гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров“ в Хасково и връстниците им от професионални училища в Германия и Чехия.

    Те работиха и днес по проектите си в Хасково, които са започнати при срещата им в Германия през март по проекта „Go Green – възобновяеми енергийни източници” е по програма Еразъм+.

    Целите на проекта са учениците да се запознаят с различни видове алтернативни възобновяеми източници на енергия и начините на производството им.

    Изработените планове на аквапонни системи ще бъдат представени днес. А при следващата среща по проекта в Германия, ще бъде реализиран един от тях, който е най-икономически изгоден и енергоспестяващ.

    В Хасковската гимназия вече имат изградена реално аквапонна система по развитието на училището като иновативно. Тази система е устойчива, високопроизводителна технология, която съчетава производство на аквакултури рециркулационна система с биологично отглеждане на растения.

    Хидропониката е пример за контролирано екологично земеделие с идеална среда за отглеждане. Позволява целогодишно производство на разнообразни култури, спрямо сезона и търсенето, в близост до потребителя

    По време на срещата в България през тази седмица партньорите по проекта на хасковското училище посетиха беоферми в региона, работиха заедно по поставени задачи и се запознаха с културните и историческите забележителности на региона.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ре
      реалист
      1 0
      22:05, 29 апр 2022
      такива деца трябва да са на почит и педестал, а не фудболисти певци и подобни
    Последни новини