От х:

Днес в x:

Павлина и Николай: В Dancing Stars се влиза с умения, във VIP Dance с връзки

Николай Манолов и Павлина Вълчева

Хасковските състезатели по спортни танци Павлина Вълчева и Николай Манолов започнаха снощи участието си в риалити шоуто "Dancing Stars 2". Двамата са били поканени лично от продуцента Слави Трифонов и то, когато са имали вече предварителен договор за участие в конкурентното шоу по Нова Телевизия "VIP Dance". Как се е стигнало до тази развръзка и какво е настроението зад кулисите на „танцуващите звезди“ разказва Николай Манолов в интервю за Haskovo.net.

Интервю на Георги Христов

Здравей, Николай. За Хасково бе определена изненада, че негови танцьори попадат сред избраните за участие в такова комерсиално шоу. Как се стигна до тази развръзка?

-Всичко бе много странно. Преди около месец с нас се свързаха представители на продуцентска компания 7/8 и ни предложиха да участваме в техния кастинг. Бяхме си подали документите за там, но мина доста време и почти се бяхме отказали. Още повече, че с нас се бяха свързали представители на Нова телевизия, които ни поканиха за тяхното Шоу. Бяхме на няколко дни от включването в това шоу и бяхме съобразили плановете си с него. Обаждането от БТВ промени всичко.

Решихте, че това ще бъде по-популярното шоу ли? Въпросът е доста спорен.

-Доста по-прозаично. Предложиха ни по-добри условия. И като пари, да ти изпреваря въпроса, и като формат на участие. Това шоу от една страна е направено за повече забавление отколкото ВИП-а. Има по-изчистен състезателен регламент. Докато виждате как е в предаването по Нова-едно мини издание на Биг Брадър. Търси се скандала, жълтото, кой с кого се бил скарал и кой с кого не се понася.

Но все пак щяхте да участвате?

-Финансите бяха добри, все пак сме професионалисти. При избор обаче, везните се наклониха в другата посока.

Само за това ли?

-Трудно е да се обясни останалото. За разлика от "VIP Dance", където оставаш с впечатлението, че достъпът до шоуто е на базата връзки-препоръки от влиятелни люде, тук в "Dancing Stars2" селекцията бе изключително демократична. Участваха всички и се преценяваха само и единствено от професионална страна. Говорихме няколко пъти със Слави Трифонов, той ни изпитваше лично и разбрахме, че се ръководи в избора си само от уменията ни. Както се казва, професионалистът разбира и цени професионалистите. Не че бихме могли да се сравняваме с неговия професионализъм, просто уважаваме еднакви ценности. Във ВИП-а уменията бяха само една част, при това не най-важната, която определяше избора.

На един от многото международни турнири

И все пак сте били предпочетени.

-Ами останалите участници бяха малко далеч от професионалните изисквания. Вижте, уменията на един танцьор-професионалист не се изчерпват само с това да може да танцува. Трябва да може и да прави хореографии. Ние сме треньори, от десет години се занимаваме с това. Участвахме в международни шоута и световни първенства, така че сме се нагледали на много и различни хореографии. Много ни помогна че са ни обучавали едни от най-реномираните треньори. Плащали сме си за тях. Сега това е инвестиция.

-Колко по-добро бе заплащането в "Dancing Stars"?

Няма да ти кажа, това е тайна, залегнала в договорите ни.

Говори се по 5 хиляди лева на човек за месец, при пълно поемане на разгходите.

-Изобщо не коментирам. Със същия успех можеше да посочиш и друга цифра.

Поне добре ли е?

-Доволни сме. И двамата.

Били сте в САЩ с "Burn on the Floor". Добре означава, че не става въпрос за пари, които изглеждат Добре само в България.

-И тази година ще ходим в "Burn on the Floor". Хонорарът, който ще получим си изглежда добре навсякъде. Друг е въпросът, че можем да отпаднем на първия месец, а не чак до финала след три месеца. Така че "добре" е относително понятие.

Слави лично ви е изпитвал. Как мина?

-Много е симпатичен. Готин, говори открито. От над 50 танцови двойки ние танцувахме първи. Веднага разбрахме, че сме избрани. Дано не звучи нескромно, мисля че си заслужавахме.

Другите професионалисти изглеждат много млади, дори незрели момченца и момиченца. Така ли е?

-Гледахте ли общия танц на професионалистите в неделното шоу? Ние направихме хореографията. Опитът си казва думата. Що се отнася за характер той ще е пробем на техните партньори.

Какво ще кажеш за вашите? Паднаха ви се най-старите партньори. Твоята на времето бе красива жена. Сега е ...респектиращо име от близкото минало. Как ще се сработите?

-Аз се надявах да танцувам с Кристина Димитрова. Тя също се надявала да танцува с мен. Възрастта в случая е предимство. Опитът и самодисциплината ще ни помогнат. Пък и трудностите ще се приемат по-зряло. Павлина попадна на най-големия Шоумен/Миодраг Иванов Б.А./ . Мъжете слушат, веселите мъже слушат весело. Там ще е купон. Що се отнася до мен, надявах се, че ще се размина с топ-модела /Венета Харизанова/. Иначе, всички звезди са много позитивни, весели хора. Държат се земно, знаят, че няма да станат звезди на дансинга.

Жената на Памбос е на дансинга. Той- в журито. Все едно ти да оценяваш Павлина. Има ли конфликт на интереси?

-Чак пък конфликт. Може би това е една от закачките приготвени за зрителите. Ще се види накрая.

Първото ви изпитание с вашата партньорка е да се учите на Варненско хоро? Аз лично не съм го чувал. По спомените ми, ти пък не си чувал никакви хора...

-Че аз няма да го преподавам. Аз съм по латино-американските танци. Когато се падне някой друг стил, ние с Кристина ставаме на равна нога обучаващи се. Това е интересното. Ще учим и ще се учим. После ще се види каква сме я надробили. Извинявай, трябва да влизам на тренировка...

Последно! Какъв е ритъмът ви? Чу се, че тренирате по 12 часа на ден.

-/смее се/ Ако бе така, нямаше да мога да водя този разговор вече 15 минути. Всеки ден от 10 до 5 следобед. Един почивен ден седмично. Настанени сме в Гранд Хотел "Витоша". Още нещо за любопитството на читателите ви?

Да, ще се вземете ли с Павлина след края на шоуто-водещият го обяви?

-Отдавна сме двойка, това е ново за тях, а пък сме единствените сред останалите, които са гаджета. Когато и да се „вземем“ няма да е защото така се е искало на водещите, а защото ние сме го решили. Сега наистина трябва да тръгвам. Поздрави на читателите на Haskovo.net.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини