От х:

Днес в x:

Любо и Мира от „Гранд“ показват танци в Германия

Мирослава Дойчева и Любослав Стоев

Танцовата двойка на „Гранд“ Любослав Стоев и Мирослава Дойчева ще танцуват на демонстративен турнир в Мюнхен, Германия. Надпреварата с името Европейски трофей „Купа Спарда“ е в събота и няма да бъде от официалния календар на спортните танци. Тя няма да има толкова състезателен характер, по-скоро ще е за шоу и забавление за публиката. Въпреки това за първенците ще има отличия. Събитието ще се проведе в една от най-престижните зали за танци „Дойчес театър“.

Имаме предишни впечатления от изяви в Германия. Те изключително много държат на доброто облекло, има дрескод и задължително се влиза със смокинг, обясни единият от треньорите Николай Манолов. Той също ще заминава с младите хасковски таланти.

Поканата към Любо и Мира идва от организаторите на турнира, обясни още Манолов. Той допълни, че тя е персонална, като се кани по една двойка от европейски държави. В надпреварата ще участват не повече от 12 двойки, при това от високо ниво. Сред тях ще бъдат и настоящите световните шампиони по многобой от Русия Сергей Рожков и Вероника Дичка.

Въпреки че турнирът ще бъде демонстративен, не бива да го омаловажаваме като стойност, каза още треньорът. Той смята, че самата покана е един вид признание за класата на Любо и Мира, които от тази година се състезават в групата на младежите. Все пак там ще присъстват двойки и треньори от елита.

Танцьорите от „Гранд“ ще изиграят 5 латино-американски танца – самба, ча ча ча, румба, пасо добле и джайв. Надяваме се да се представим добре и да изпълним това, за което сме се готвили, каза Мирослава Дойчева.

Анета Кутелова 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини