От х:

Днес в x:

Любо и Мира с двойно злато от турнири в София

Любослав Стоев и Мирослава Дойчева се окичиха със златните медали. Снимка: фейсбук

Танцовата двойка на клуба по спортни танци „Гранд“ Любослав Стоев и Мирослава Дойчева започнаха с летящ старт новия състезателен сезон. Те се окичиха с по два златни медала за латиноамерикански танци в новата си възрастова група – при младежите, в два турнира в зала „Христо Ботев“ в София. В събота сутринта стартира открит турнир за Купата на „Рефан“, а вечерта се състоя надпревара от веригата Купа България. И в двете надпревари талантливите хасковлии са безапелационни. С призовете танцьорите трупат точки за ранглистата на страната. Те надминали очакванията на треньорите си, тъй като от тази година се състезават в по-горната възрастова група. Дори изпреварили и двойката на домакините, която първоначално била сочена за фаворит.

Освен златните медалисти Любо и Мира, в надпреварите участвали още две танцови двойки от „Гранд“, които са дебютанти. Едната от тях е Братан Братанов и Антоанета Танева, които се състезавали в клас „А“ и в открития турнир са класирани на 5-то място, а за Купа България – на 6-то. Според треньора им Николай Манолов двойката е ощетена, тъй като са танцували много добре и заслужавали по-горна позиция. Другата двойка - Симеон Тенев и Лилия Петрова останали на 13-то и 14-то място.

От „Гранд“ се изявили и четири момичета при соловите изпълнения в латиноамериканските танци. Най-добре се представила Мариела Чиликова – до 13 г., която е класирана на 4-то място. На 5-то пък е Калина Георгиева – до 11 г. В същата възрастова група на 8-мо място е Жида Касауат. На същата позиция, само че в най-малката възрастова група - до 9 г., е класирана Дияна Янева.

 

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини