От х:

Днес в x:

Пазят в тайна автомобилния вандал

Човекът причинил това се пази в тайна

Не е ясно кога и дали изобщо ще се разглежда мярка за неотклонение на 23-годишния мъж, който вчера потроши десетки коли в Хасково. Преди минути изтече законното време за полицейското му задържане, което е до 24 часа. По първоначално информация му е наложено прокурорско задържане за 72 часа, но нито от държавното обвинение, нито от полицията потвърдиха по-късно през деня. Ако това не е факт, мъжът с инициали В.К. може вече да е на свобода, въпреки че между 6 и 8 сутринта вчера изпочупи 18 лични автомобила на хасковлии.

По информация на Haskovo.net мъжът на име Валентин бил обилно „подгрял“ с различни стимуланти в местна дискотека, славеща се с работа до сутринта. След напускането й той се насочил към дома си, но по-някое време се нахвърлил върху паркирани, предимно скъпи автомобили. От една откраднал навигационна система, възможно е да е търсил ценности и в други, но в крайна сметка ги е оставял само със смлени на сол стъкла.

По данни на полицията маршрутът на наказателната акция започнал от „Св.св. Кирил и Методий” и продължил по „Самуил” /в посока Кенана/, следва слизане към зеленчуковия пазар и трошене по „Недялка Симеонова”, „Добруджа”, „Ангел войвода”, „Трапезица”, „Драгойна” и „Найчо Цанов”. Именно от последната улица бил подаден сигнал до полицията, като ченгетата установили и задържали за минути хулигана. Според ОД на МВР вандалската акция е била извършена само в интервала между 7 и 8 часа, но по източници на Haskovo.net, озовали се сред потърпевшите, част от колите са били разбити преди това. По случая е образувано бързо производство.

Г.Христов

Пострадаха 18 стопани на относително скъпи коли
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини