От х:

Днес в x:

Стари лица и идеи изплуваха от нафталина за Евроизборите

Бойко Станкушев /в средата/, представи истинските сини. Останалите били ментета

Позабравени лица и идеи предявиха отново претенции към избирателите, два месеца преди европейския вот на на 25 май. На изборната писта със своя листа застана и формацията „Синьо Единство“. На пресконференция в Хасково те обявиха, че са най-десните и най-сините, а всичко останало е компромис. Лош.

България няма нужда от компромиси, а трябва да се върне към пътя си - чиста дясна ориентация, Евроатлантически уклон, активни граждани, смятат поредните кандидат-депутати. Листата се води очаквано от Надежда Нейнски /бившата Михайлова/, а веднага след нея е ексдиректорът на БНТ и заклет /бивш/ седесар Бойко Станкушев. При липсата на Нейнски, най-много говореше Станкушев. Пространното му експозе бе пропито най-вече от съжаление как навремето СДС и въобще десните не успели да отлюспят окончателно комунистите от властта, а позволили демократичните ценности да се подменят от олигаргахически и монополистичен модел. Изявлението му напомняше ретро риториката на крайното противопоставяне от зората на демокрацията, когато БСП/СДС бяха по-крайни от Левски/ЦСКА.
Вместо девизи срещу червените обаче имаше заклеймяване на бивши партийни другари, включили се в лоши коалиции. Като например Реформаторския блок, които не били нито партия, нито десни, макар в тях да се вля целия остатък от СДС. „Синьо единство“ са техни отцепници.

В Единството участва и една от многобройните земеделски формации на име „Гражданско сдружение Обединени земеделци и демократи“. Да не се бъркат с едни други Обединени земеделци, които вчера подписаха документ за партньорство с ГЕРБ. „ГЕРБ също не е партия, а нещо съчинено, като едно царско четирибуквие и ще изчезне също като него“, с категоричен тон обяви Станкушев.

Затова пък Синьо единство обогатиха родния политически език с нова дума, макар и на турски. Третият партньор в коалицията се нарича EVET, което не е абревиатура, а „Да“ на турски. Техният Ергин Емин от гр. Кубрат е номер три в листата с която „Синьо единство“ се кани да представя България в Европа.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини