От х:

Днес в x:

Хасковлии световни вицешампиони в Меката на танца

Любослав Стоев и Мирослава Дойчева

Танцовата двойка на „Гранд“ Любослав Стоев и Мирослава Дойчева станаха вицешампиони на световен турнир в английския град Блекпул. Те заеха второто място в надпреварата по джайв. Единият от треньорите им Николай Манолов призна, че са тръгнали с минимални очаквания към града, сочен за Меката на танците, но дори и той останал изненадан от успеха на възпитаниците си. „Да участваш в такъв турнир е престиж, но да се класираш е постижение“, категоричен бе той. Той добави, че само една точка ги разделила от първото място.

Любо и Мира имат и други върхови постижения в състезанията по самба и 5-те латиноамерикански танца, които са се провели в отделни дни. И в двете надпревари са на четвърто място, но това също е голям успех.

Фестивалът за юноши е известен в цял свят в танцовите среди. Той е грандиозен като мащаб, тъй като в него могат да участват неограничен брой двойки от всички държави. В отделните турнири е имало по над 220 танцови двойки. Съдиите също са авторитетни, като повече от тях са бивши световни шампиони.

В края на май двамата треньори Николай Манолов и Павлина Вълчева ще заминат отново за Блекпул, където ще се състезават в турнир за професионалисти. С тях ще бъдат и две танцови двойки от „Гранд“ Братан Братанов – Антоанета Танева и Симеон Пенев – Лилия Петрова, които ще се състезават в групата до 21 г. Междувременно младите таланти се завърнаха с редица успехи от Пазарджик. В открития турнир те взеха златни медали, а в кръг от поредицата турнири за Купа България са втори.

Другите две двойки на хасковския клуб Мартин Кючуков – Йоана Петрова и Симеон Пенев - Лилия Петрова също постигнаха успехи.

Анета Кутелова

 

С двамата треньори Николай Манолов и Павлина Вълчева 
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини