От х:

Днес в x:

Две награди за хористите на „Орфей“ от силeн международен конкурс

Изображение 1 от 3

    С две награди от XIV международен хоров фестивал „Сребърни камбани” - Латвия са отличени певците на Елена Цветкова. Трета награда в категория „Детски хорове” спечелиха момичетата и момчетата от детски хор „Орфей” при Младежки център. Талантливите хасковски деца се състезаваха в най – многобройната категория, в която участваха детски хорове от музикални училища, лицеи и училища по изкуства от Русия, Полша, Украйна, Беларус, Молдова, Армения. Орфейци изпълниха „Аве Мария” от Алберти и „Dona nobis pacem”oт Мери – Лин Файтфул.

    Дамите от вокален ансамбъл „Орфей+” също спечелиха награда. Те са класирани на 3-то място в категория „Вокални ансамбли”. Съставът съществува само от 5 години и това е първата му награда от международен хоров форум. Те се представиха с изцяло православна музика – „Отче наш” от Кедров и „Тебе поем” от Добри Христов. В тяхната категория конкуренцията също бе голяма – участваха хорове от консерваториите в Нижни Новгород , Русия и Коми, от колежа по изкуства”Чайковски”, колеж по педагогика и изкуства в Санкт Петербург, казахски хор на филхармонията в Казахстан.

    Хоровият фестивал „Сребърни камбани” се провежда за четиринайсти път в Даугавпилс, Латвия. Това е първото му онлайн издание, но в него участваха 150 състава с над 3000 певци от 18 страни.

    Хасковските изпълнители бяха единствени представители на България.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини