От х:

Днес в x:

13 °C

Вижте международния проект „Soong Ching Ling“ с участието на хористки от Хасково

Изображение 1 от 3

  Премиерата на мащабния проект с участието на десетки хористи от цял свят, в който пеят и две от възпитаничките на Елена Цветкова от Детски хор „Орфей“ –Хасково, вече е факт. Той е посветен на трудните моменти в изолация заради пандемията от Ковид-19, но и на вярата, че един ден животът ще се върне в руслото си отново и хората по света ще са пак заедно.

  Вяра Шопова и Анастасия Димитрова станаха част от проекта Sing the same song, в който е включена и  песента на Майкъл Джексън „We are the world“, на световния виртуален хор, като единствени представителки от България.

  Поканата за участието в мащабното изпълнение бе отправена към диригентката на хасковския хор  Елена Цветкова от организаторите на проекта - Младежкият център за обмен на наука и култура в Китай Soong Ching Ling, който се поддържа от Meister International, през март.

  Вяра и Анастасия бяха избрани да представят хоровата школа на „Орфей” след вътрешна селекция, която протече виртуално. 

  Промоцията на Sing the same song е минала на 1-ви юни. Клипът е показан за първи път по Китайската детска телевизия и телевизионния канал на Пекин. 

  Шест минутният клип започва с кадри от пандемията на фона на популярна китайска песен и завършва с вокалното изпълнение на „We are the world“.  В клипа участват десетки хористи и изпълнители от Естония, Латвия, Беларус, Япония, Австрия, Сингапур, Армения, САЩ, Китай.

  Според изискванията на организаторите всички  изпратиха  и кратки видеопослания към хората от целия свят.

  Посланието на 17 –годишната Вяра Шопова „Дори и в трудните моменти, можем да намерим път. Музиката дава щастие на света-стига до ума и въображението. Хайде да пеем заедно!”, което тя изпрати заедно с клипиран запис на песента,  беше публикувано в китайската преса. А част от думите на Анастасия ”Бъдете здрави и щастливи, бъдете добри хора, защото животът е подарък от Бог.”, са включени във финалните послания на клипа.

  „Този проект действително е мащабен и много интересен, защото  всички записа са правени в изолацията, без репетиции на живо, така че освен своето емоционално въздействие, е и сериозно техническо предизвикателство“, коментира диригентът на хор „Орфей“ Елена Цветкова, която вече получила клипа от инициаторите на проекта.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Гр
   Гражданин
   2 0
   20:16, 3 юни 2020
   Поздравления за момичетата и за г-жа Цветкова!

  Хороскоп за 22.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
  22 сеп 2020
  Последни новини