От х:

Днес в x:

34 °C

Вижте международния проект „Soong Ching Ling“ с участието на хористки от Хасково

Изображение 1 от 3

  Премиерата на мащабния проект с участието на десетки хористи от цял свят, в който пеят и две от възпитаничките на Елена Цветкова от Детски хор „Орфей“ –Хасково, вече е факт. Той е посветен на трудните моменти в изолация заради пандемията от Ковид-19, но и на вярата, че един ден животът ще се върне в руслото си отново и хората по света ще са пак заедно.

  Вяра Шопова и Анастасия Димитрова станаха част от проекта Sing the same song, в който е включена и  песента на Майкъл Джексън „We are the world“, на световния виртуален хор, като единствени представителки от България.

  Поканата за участието в мащабното изпълнение бе отправена към диригентката на хасковския хор  Елена Цветкова от организаторите на проекта - Младежкият център за обмен на наука и култура в Китай Soong Ching Ling, който се поддържа от Meister International, през март.

  Вяра и Анастасия бяха избрани да представят хоровата школа на „Орфей” след вътрешна селекция, която протече виртуално. 

  Промоцията на Sing the same song е минала на 1-ви юни. Клипът е показан за първи път по Китайската детска телевизия и телевизионния канал на Пекин. 

  Шест минутният клип започва с кадри от пандемията на фона на популярна китайска песен и завършва с вокалното изпълнение на „We are the world“.  В клипа участват десетки хористи и изпълнители от Естония, Латвия, Беларус, Япония, Австрия, Сингапур, Армения, САЩ, Китай.

  Според изискванията на организаторите всички  изпратиха  и кратки видеопослания към хората от целия свят.

  Посланието на 17 –годишната Вяра Шопова „Дори и в трудните моменти, можем да намерим път. Музиката дава щастие на света-стига до ума и въображението. Хайде да пеем заедно!”, което тя изпрати заедно с клипиран запис на песента,  беше публикувано в китайската преса. А част от думите на Анастасия ”Бъдете здрави и щастливи, бъдете добри хора, защото животът е подарък от Бог.”, са включени във финалните послания на клипа.

  „Този проект действително е мащабен и много интересен, защото  всички записа са правени в изолацията, без репетиции на живо, така че освен своето емоционално въздействие, е и сериозно техническо предизвикателство“, коментира диригентът на хор „Орфей“ Елена Цветкова, която вече получила клипа от инициаторите на проекта.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Гр
   Гражданин
   2 0
   20:16, 3 юни 2020
   Поздравления за момичетата и за г-жа Цветкова!

  Хороскоп за 03.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят ще е благодатен на срещи и установяване на полезни контакти. Работата ви ще е интересна, спорна, и повече отколкото очаквате. Обмислете добре идеите си и пътищата за осъществяването им. Не пренебрегвайте полезната информация, която ще научите помежду другото. Роднини ще ви зарадват с вести, имащи отношение към общите ви начинания.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Посветете се на важните за вас задачи, без да се разпилявате с маловажни неща. Имате прекрасни идеи, които чакат своята реализация, създайте условията за нея, бъдете наблюдателни и разчитайте знаците по пътя си. Много хора ще ви приветстват и помагат. Следвайте убежденията си, те са вашата пътеводна светлина.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес ще имате възможността да се утвърдите като коректен и лоялен партньор. Справяте се отлично със завършването на важен проект, което е сериозна крачка в професионалното ви развитие. Предстои ви скорошна стабилизация във финансов план, което ще ви даде възможност да разширите сферата на проектите си.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Перспективна идея ще ви вдъхнови да заживеете с планове за нейното осъществяване. Настроението ви ще нарасне, ще ви направи активни и по-добри. Наред с това не пренебрегвайте задълженията си, отделете време на всичките си задачи. Дошла навреме вест ще внесе повече яснота в намеренията ви.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работещите в производството, търговията и бизнеса ще продължат и днес да се занимават със служебните си задачи. Трети ще мислят за почивката си, тръгвайки на път. Във всички случаи ще се ползвате с внимание и разбиране, няма да срещате непреодолими препятствия пред себе си. Приемете приятелската покана за среща.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Старанията, които влагате в делата си ще дадат резултати. Но, понякога се налага и да се съобразявате с обстоятелствата, като отстъпите от позициите си - при спорове например, а също и при видими здравословни проблеми. Не въвличайте близките си в рисковани начинания. Спестете им това напрежение.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не изисквайте прекалено много от обкръжението си. Всеки има своите приоритети, които следва,колкото и да не ви се иска. Търпението ви към тях ще повиши уважението им и ще ви помогне да се освободите от напрежението, което носите. Вечерта е подходяща за гости. Поканете някого или вие отидете.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Овладейте емоциите си и не се впускайте в рисковани начинания. Възможността да пострадате сериозно ако го сторите е доста голяма. Заемете се с ежедневните си ангажименти и не се разсейвайте със странични проекти. Имате предостатъчно работа, която не търпи отлагане. Очаква ви привлекателно предложение за вечерта.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Преценявайте добре обстановката, като не прекалявате с търпението на околните. В добра форма сте и изпълнени с ентусиазъм. Трансформирайте излишната си енергия в нещо полезно, творческите ви идеи заслужават внимание. Нека не ви възпират отминали неудачи, дайте воля на въображението си.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Характерни за вас днес са противоречията, които са иначе чужди на зодиакалния ви знак. Чувствате, че стоите на кръстопът и не сте сигурни кой от пътищата е най-правилния за вас. Най-удачния вариант е да се захванете с нещо, което вече сте започнали и да оставите времето да работи за вас. Бъдете сигурни, че не след дълго ще разберете това което ви интересува.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Предстоят ви приятни задължения днес. Привлечени сте от бъдеща възможност, която е свързана с известни инвестиции, но пък е доста перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате напоследък. Сами знаете колко ценен е той за вас.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Вие сте безспорен, неизтощим източник на енергия и свежо чувство за хумор. Работите усърдно и всеотдайно, и резултатите не закъсняват. Внимавайте да не влезете в пререкание с близките си. Приятелите заслужават повече внимание и това го разбирате и днес. Организирайте в тяхна чест събиране и се повеселете.
  03 юли 2020
  Последни новини