От х:

Днес в x:

22 °C

Възпитанички на хор „Орфей” пеят хита „We are the world“ в световен виртуален проект

  С песен по време на пандемия. С вдъхновение и като част от мащабен проект ще отбележат този тежък период две от възпитаничките на диригентката на Детски хор „Орфей” Елена Цветкова.

  Хористките от Хасково Вяра Шопова и Анастасия Димитрова ще са част от световния виртуален хор, който ще изпълни песента на Майкъл Джексън „We are the world“.

  Момичетата попадат в селекцията сред стотици хористи по света, след като диригентката им Елена Цветкова получава  покана за включване в проекта от China representative office of the World Peace Choral Festival и Тhe China Soong Ching Ling Science&Culture Center for Young People. Връзката е участието на орфейци на Световния хоров фестивал на мира през 2013 година, обяснява Цветкова.

  „Получих на пръв поглед странен имейл в пощата си, но отговорих. В последствие стана ясно, че от китайския офис на фестивала пазят имейла ми, чрез който сме комуникирали за участието на хора преди години в  Световния хоров фестивал на мира. Този хоров празник се организира всяка година във Виена от Кметството на Виена, хорът на виенските момчета и китайската хорова организация. Бяхме първите представители на България тогава.

  Още пазят добрите впечатления от нашите изпълнения и затова ни канят да се присъединим в този голям проект сега.

  Буквално не ми се вярваше какво се случва: Да бъдеш част от многохиляден хор, докато си стоиш вкъщи – възможно ли е?  Оказа се, че е възможно и точно това се случи на две от певиците ни”, разказа Елена Цветкова.

  Вяра и Анастасия са избрани да представят хоровата школа на „Орфей” след вътрешна селекция, която е протекла виртуално. Двете са изпълнили най-точно указанията на ръководителката си за записа, който трябва да направят.

  Според изискванията на организаторите момичетата са записали и кратки видеопослания към хората от целия свят.” Бъдете здрави и щастливи, бъдете добри хора, защото животът е подарък от Бог.”, казва в своето послание Анастасия. 

  „Дори и в трудните моменти, можем да намерим път. Музиката дава щастие на света-стига до ума и въображението. Хайде да пеем заедно!” изпраща посланието на децата от хор ”Орфей” и Хасково в клипа си  17 –годишната Вяра Шопова.

  „Всички с нетърпение очакваме да видим готовия клип с изпълнението на световния виртуален хор”, в очакване е и ръководителката им Елена Цветкова.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 04.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ако ви се налага да правите обективна оценка на конкретна ситуация, работа или друго важно събитие се абстрахирайте от умората и личните си предпочитания. Не е изключено да получите вести, които биха повлияли на избора ви. Вярвайте, всичко ще се подреди по начин, който ще одобрите и за това не бива да се притеснявате.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Очаквани развития ще подобрят самочувствието и финансите ви. Подготвени сте за това и без изненади ще приемете нечие решение. На други късметът ще се усмихне с предложение за пътуване или изясняване на заплетен въпрос. С вежливото си поведение ще се нареди сред претендентите за нещо повече, което заслужавате.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Постарайте се да довършите нещо, което сте започнали по-рано и като цяло да не оставяте нищо недовършено. Когато работите, правете го съсредоточено и не мислете за странични неща. Имате всички шансове да се справяте блестящо с работата си, стига да вложите всичката си енергия в една насока. Не подценявайте помощта на близките си, те могат да ви съдействат.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Демонстрирате самочувствие и това ще бъде забелязано от хората около вас. Не се поддавате на чужди влияния и предпочитате да следвате собствените си планове. Не се изолирайте от хората, които държат на вас. Случайно научавате факт, и това ще повиши настроението ви за дни напред.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Много скоро ще разберете, че в конкретно начинание се нуждаете от подкрепа. Ако продължите да упорствате ще си създадете повече главоболия. До вас има хора, които с готовност биха ви подкрепили, стига да ги потърсите. Кратко пътуване за среща с близък човек или по служба.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Суматохата край вас може да ви създаде умора и напрежение. Грижите ви са не по-малко натоварващи, но предвид отговорното ви отношение, ще се справите. Във възможностите ви е и да бъдете по-внимателни и добри с околните. Намерете време и за себе си, починете си, като не отхвърляте нещата, които ви правят щастливи.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще решавате въпроси, създаващи ви притеснения и най-вече на близките ви. Повечето от тях са икономически и битови, но не пренебрегвайте и здравето си. Ако сте спокойни ще ви бъде по-лесно да намерите правилните решения, припряността и гнева са лоши съветници. Последователни в действията си, ще създадете добри очаквания в онези, които разчитат на вас.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  На делова среща ще обсъждате полезни за бизнеса ви идеи. Ще последват добри развития, които ще дойдат като отговор на усилената ви работа от последните дни. В семейството също ще имате повод за празнуване, нечии успех или оздравяване ще подобри настроението ви и отвори сетивата ви за забавления.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Заемате се с твърде много неща наведнъж и твърде възможно е да не успеете да се справите с нищо. Иска ви се всичко да върви като по вода, но за целта са нужди последователни, а не едновременни усилия. Починете си от отговорностите и се постарайте да не си създавате нови. Бъдете по-практични в покупките си, особено ако сумите с които разполагате са ограничени.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С повече или по-малко усилия, но ще свършите по-голямата част от заплануваното днес. Срещите ви ще са ползотворни с идеите, върху които ще работите през следващите дни. Знаете как да подходите, за да ви потръгнат нещата. В края на деня ще научите приятни вести и ще можете се отпуснете.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще получите гаранциите, които очаквате да ви направят по-стабилни във финансов и личен план. Заложили сте на правилната карта, но не отхвърляйте възможността да разширите бизнеса си с полезното сътрудничество на хората с власт. Ще останете изкушени от възможността за светска изява.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Като духовни хора, ще оцените присъствието на обкръжението си и ще благодарите на съдбата, за щедростта й към вас. Доверието помежду ви ще направи възможно всичко, за което заедно мечтаете. Денят е важен за социално-ангажираните, не пропускайте да направите своя избор в полза на по-доброто си бъдеще.
  04 авг 2020
  Последни новини