От х:

Днес в x:

5 °C

Възпитанички на хор „Орфей” пеят хита „We are the world“ в световен виртуален проект

  С песен по време на пандемия. С вдъхновение и като част от мащабен проект ще отбележат този тежък период две от възпитаничките на диригентката на Детски хор „Орфей” Елена Цветкова.

  Хористките от Хасково Вяра Шопова и Анастасия Димитрова ще са част от световния виртуален хор, който ще изпълни песента на Майкъл Джексън „We are the world“.

  Момичетата попадат в селекцията сред стотици хористи по света, след като диригентката им Елена Цветкова получава  покана за включване в проекта от China representative office of the World Peace Choral Festival и Тhe China Soong Ching Ling Science&Culture Center for Young People. Връзката е участието на орфейци на Световния хоров фестивал на мира през 2013 година, обяснява Цветкова.

  „Получих на пръв поглед странен имейл в пощата си, но отговорих. В последствие стана ясно, че от китайския офис на фестивала пазят имейла ми, чрез който сме комуникирали за участието на хора преди години в  Световния хоров фестивал на мира. Този хоров празник се организира всяка година във Виена от Кметството на Виена, хорът на виенските момчета и китайската хорова организация. Бяхме първите представители на България тогава.

  Още пазят добрите впечатления от нашите изпълнения и затова ни канят да се присъединим в този голям проект сега.

  Буквално не ми се вярваше какво се случва: Да бъдеш част от многохиляден хор, докато си стоиш вкъщи – възможно ли е?  Оказа се, че е възможно и точно това се случи на две от певиците ни”, разказа Елена Цветкова.

  Вяра и Анастасия са избрани да представят хоровата школа на „Орфей” след вътрешна селекция, която е протекла виртуално. Двете са изпълнили най-точно указанията на ръководителката си за записа, който трябва да направят.

  Според изискванията на организаторите момичетата са записали и кратки видеопослания към хората от целия свят.” Бъдете здрави и щастливи, бъдете добри хора, защото животът е подарък от Бог.”, казва в своето послание Анастасия. 

  „Дори и в трудните моменти, можем да намерим път. Музиката дава щастие на света-стига до ума и въображението. Хайде да пеем заедно!” изпраща посланието на децата от хор ”Орфей” и Хасково в клипа си  17 –годишната Вяра Шопова.

  „Всички с нетърпение очакваме да видим готовия клип с изпълнението на световния виртуален хор”, в очакване е и ръководителката им Елена Цветкова.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 30.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Съзнанието, че има какво да кажете и направите ще ви мотивира за действия, различни от планираните. Без притеснения ще настоявате да бъдете чути и да защитите тезата си. Сами ще намерите прекият път към човека, който ви вълнува, спечелвайки го с неподправено внимание и чар.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Горите от желание час по-скоро да видите резултатите от работата си. Очакванията ви са големи, но бъдете реалисти. Дайте преднина на уменията си, изпипвайте детайлите и нещата ще си дойдат на място. Много хора ще останат доволни от сътрудничеството си с вас, защото сте прями, коректни и точни.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  За голяма част от вас денят е свързан с неотложни задачи, свързани най-вече с професионалната ви заетост. Трудът ви ще е ползотворен и ще постигнете намеренията си. Следвайки новостите, ще повишите интереса си към нови хора и познанства. За много от вас денят ще е наситен с положителни емоции, за които няма да чакате друг да ви ги създава.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Завършвате нещо важно, върху което работите от доста време. Това ще ви донесе желаното удовлетворение, още повече че получавате чудесни отзиви за работата си. Следете внимателно информация, която касае работата ви и не действате преди да сте предварително добре информирани. Очаквайте новина, свързана с вашия сърдечен партньор.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще ви занимават мисли как по-добре да организирате работата си за да стане тя печеливша. Някой ще ви постави в ролята на арбитър. Сами изберете дали да вземете участие или да запазите неутралитет. Но ви е нужно спокойствие за да вземете най-доброто решение за себе си. Финансите ви ще се стабилизират.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Въпроси от професионален и личен характер ще решавате с прозорливост и делови подход. Постигнатото днес ще ви покаже посоката, която трябва да следвате, за да вървите ускорено напред. Финансовите затруднения няма да ви попречат на ентусиазма, още повече, че скоро ще ги преодолеете.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Проявете разбиране към човека до вас, чието поведение ви смущава. Не бързайте да го съдите, за да не навредите на себе си. Изяснете си причините за това и ще спечелите симпатиите му. Други от вас ще пътуват за среща с места и хора, които ги интересуват. Административните въпроси ще се решават с известни затруднения, но в крайна сметка ще се справите.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Финансовите ви претенции ще бъдат задоволени и ще имате възможност да приключите успешна сделка. Както се казва парите сами ще ви намират. За да сте честни пред себе си, трябва да признаете, че от голяма помощ ви е личност, която решително се е намесила в кариерата ви. Предстои поврат в личния ви живот. За несемейни, това означава една нова романтична връзка, която ще прерасне в нещо сериозно.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С мнителното си отношение към околните сте в състояние да провалите добрите им намерения. Мислете позитивно и не пречете на онези, които следват логиката на целите си. Проявете разбиране и по финансов проблем, решаването му изисква време. Но не всичко днес е стрес, ще се радвате на добро развитие на делата си в професионален план.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  За да постигнете онова, което желаете трябва да подходите към задачите си грижливо и с нужната отговорност. На някои им предстоят изпитания, от които ще зависи професионалната им реализация. Не сте застрашени от фатални грешки. Любимите ви хора ще се погрижат вечерта ви да бъде приятна.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Съпътстващите проблеми ви причиняват тревога, въпреки, че са решими. Това се дължи на изострената ви чувствителност. Можете да се справите и с по-малък разход на енергия. Бъдете практични и направете компромис, щом трябва. Това го можете брилянтно. Парите ще ви застигнат в миг, който малко очаквате.
  30 ное 2020
  Последни новини